centrrevolucijaЧастина народних депутатів України – представників Львівщини і не тільки, звернулися до голови Львівської обласної ради з проханням створити у Львові на місці виселеного російського центру музей Революції Гідності, пише Львівський портал.

«Революція Гідності 2013-2014 років та війна, яка третій рік триває на Сході України, стають сторінками історії українського державотворення і, на нашу думку, потребують гідного увіковічення з метою збереження історичної пам’яті про ці події.

Сьогодні в кількох регіонах нашої країни функціонують  музеї та тематичні виставки, присвячені цим сторінкам історії. І ми, народні депутати України, вважаємо доцільним створення історико-культурного центру Революції Гідності у місті Львові.

До слова, будівля, що раніше належала російському товариству ім. О. Пушкіна за адресою: м. Львів, вул. Короленка, буд.1, стала б хорошою матеріальною базою для створення відповідного центру»,- йдеться у документі.

Таким чином нардепи просять сприяння голови облради Львівщини Олександра Ганущина у тому, щоб замість російського культурного центру у Львові з’явився історико-культурний центр  Революції Гідності.

Зауважимо, що свої підписи під зверненням поставили такі народні депутати: Сидорович Б., Левус А., Соляр В., Гаврилюк М., Величкович М., Бондар М., Тимошенко Ю., Матківський Б., Кадикало М., Княжицький М., Хміль М., Васюник І., Антонищак А., Юринець О.