dobicha schcshebnya1
фото умовне
На території Дрогобицького лісового господарства невідомі особи розробили три кар’єри та проводять видобуток гравійно-гранітної суміші. Про незаконні дії активісти  дізнались від місцевого мисливствознавця Василя Дмитришина. Про це повідомляє сайт «СтопКор».

Активісти та Дмитришин викликали на місце слідчо-оперативну групу. За попередніми оцінками мисливствознавця, своїми діями браконьєри завдали державі збитків в особливо великих розмірах.

Додамо, навесні цього року на Василя Дмитришина група осіб скоїла спробу замаху на вбивство. Чоловік пов’язує спробу розправи з твердою позицією щодо охорони лісового господарства та виявлення злочинних схем «чорних лісорубів». Василь Дмитришин перебував на стаціонарному лікуванні, а після виходу на роботу виявив на території лісового господарства нелегальні кар’єри.

Нагадамо, парламент проголосував за законопроект №5495, який передбачає кримінальну відповідальність до 12 років позбавлення волі за контрабандне перевезення необроблених лісоматеріалів через кордон. Також, важливо, що згідно з врахованими правками, суттєво посилено адміністративну та кримінальну відповідальність за незаконну вирубку ліс.