1 8293e8a3e87b15abd24ca6cb484d2a6084 судових рішення Залізничного району міста Львова зобов’язують Львівську міську раду ліквідувати заборгованість по зарплаті перед працівниками Комунальної третьої стоматологічної поліклініки.

 «Вже майже рік усі працівники нашого медичного закладу не отримають заробітну плату. Профспілка вирішила спочатку надати правову допомогу медичним сестрам та санітаркам. Кожен працівник разом з юристами підготував заяву в прокуратуру. За нею було відкрито кримінальне провадження. Далі кожна справа розглядалася в судах. В результаті маємо майже 100 судових рішень на користь наших працівників. І це лише початок, адже своє право отримати чесно зароблені гроші виборюють лікарі, молодший персонал та решта працівників поліклініки. Це понад 200 людей. З кожним днем кількість позитивних судових рішень зростає», - розповіла голова Профспілкового комітету Надія Тацій.

Станом на початок липня заборгованість перед молодшим медичним персоналом становить близько 530 тисяч гривень.

Ще 26 червня голова профспілки медичної установи звернулася до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою ліквідувати заборгованість по заробітній платі згідно з рішеннями судів. Проте станом на 10 липня жодної реакції від очільника міста немає. Ігноруються і неодноразові звернення виконавчої та казначейської служби до розпорядника коштів, начальника міського управління охорони здоров’я Володимира Зуба. Відтак голова Львівської міської організації Профспілки працівників охорони здоров’я України Андрій Варава надіслав звернення до директора департаменту фінансової політики Львівської міської ради Олега Іщука. Зокрема, в листі зазначено: «Звертаюсь до Вас з проханням зайняти законну та принципову позицію щодо бюджетного фінансування Комунальної 3 стоматологічної поліклініки міста Львова та ліквідувати заборгованість з оплати праці, встановлену рішеннями судів та відповідно унеможливити виникнення такої заборгованості до моменту стабілізації роботи поліклініки у відповідності до вимог актів чинного законодавства України про працю».

«Заборгованість зростає з кожним днем, відтак збільшується і розмір штрафних санкцій на адресу Львівської міської ради. Тому ми чекаємо, що вже 12 липня на сесії міської ради буде розглянуто питання про часткове погашення заборгованості перед працівниками Комунальної третьої стоматполіклініки і молодший медперсонал нарешті отримає зарплату», - зазначають в профспілковій організацій Комунальної третьої стоматологічної поліклініки.