blokadaГромадські активісти Львівщини засудили будь-які торгівельно-економічні зв'язки із окупованими територіями Донбасу, так званими самопроголошеними ЛНР та ДНР. Також лідери місцевих ГО вимагають від керівництва держави припинити переслідування активістів торгової блокади.

Лист із відповідною вимогою адресований президенту Петру Порошенку, Прем'єр-міністру Гройсману та Голові ВР Парубію.

Лист-вимогу підписали більше 10 громадських організацій Львівщини. У ньому вони вимагають унеможливити силовий сценарій щодо активістів.

«У зв’язку із неологошеною війною з Росією, у час коли щодня проливається кров наших воїнів, ми вважаємо неприпустимими будь-які торгівельно-економічні відносини з країною-агресором й тимчасовою псевдовладою на окупованих територіях.

Керуючись ст. 5 Конституції України, вимагаємо негайно припинити будь-які торгівельно-економічні відносини з Росією та сепаратистськими псевдореспубліками ДНР, ЛНР, а також зупинити переслідування активістів торгівельної блокади й унеможливити силовий сценарій діалогу з ними», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 6 лютого між учасниками блокади, які блокували залізничну колію у Бахмуті, і представниками поліції відбулись сутички. На думку головного донецького поліцейського В'ячеслава Аброськіна, "окремі політики та активісти намагаються дестабілізувати ситуацію".