1 24357034Львівський лікар-педіатр Олег Скавиш вирішив залишити своє ім’я у найвідомішій Книзі рекордів, потягнувши зубами 750-тонний дослідницький корабель. Про це пише 1News.

Про рекорд українець мріє вже не перший рік. Зараз Олег Скавиш активно тренується, а до здійснення своєї мрії має намір приступити в серпні 2018 року.

Серед особистих рекордів Олега Скавиша вже є ряд вражаючих силових прийомів: богатир тягнув зубами трамвай і літак, піднімав у повітря мотоцикли. Встановити новий львів’янин задумав до кінця літа, а тим часом тренується у Чорноморську з обраним науково-дослідним кораблем “Верещагін”, точна вага якого становить 746 тонн.

“Допомогти з виконанням великого пакета умов Книги рекордів Гіннеса зголосилися представники Національного реєстру рекордів. Ось за це я переживаю, а не за рекорд – його-то я потягну, і у України точно буде в списку ще одне досягнення. Але моя мета – Книга рекордів Гіннеса”, – розповів журналістам Скавиш.

Перші спроби потягти настільки важке судно зубами пройшли успішно, богатирю вдалося зрушити його з місця і навіть протягнути п’ять метрів, проте рекод вимагає 15. При цьому вага корабля, обраного українцем, на 200 тонн перевищує вимоги Книги рекордів Гіннеса.

За допомогою нового рекорду Олег Скавиш планує не тільки здійснити мрію, але і зібрати гроші для хворих дітей чи бездомних тварин.