Голова Львівської ОДА Олег Синютка оприлюднив назви п’яти фірм, які зголосилися на оголошений облдержадміністрацією конкурс щодо будівництва заводів з утилізації ТПВ на Львівщині.

Про це О.Синютка повідомив на брифінгу 9 лютого, передає ZIK.

Як зазначив О.Синютка, термін подання заявок завершився 7 лютого. На конкурс зголосилися п’ять фірм: Інвестиційно-екологічна компанія «ІЕК», ПП «Гігаджоуль», ТОВ «Глассворк технолоджі» (Чехія), ТОВ «Вейст менеджмент системс» (Польща),та ТОВ «Інтернешинал трайдинг». Перші дві подали пропозиції щодо будівництва на ділянці у Дрогобицькому районі. Інші – на території Роздільскої «Сірки» у Миколаївському районі.

Зі слів голови ЛОДА, 15 лютого відбудеться публічне розкриття тендерних пропозицій, й переможці отримають час на уточнення пропозицій та подання проектної чи технічної документації.

«У травні будемо розуміти, яка з компаній, за якою технологією і на якій ділянці буде будувати», – додав О.Синютка, уточнивши, що в жодному разі не йдеться про полігон.

Голова ЛОДА також запевнив, що після 15 лютого відбудуться зустрічі з місцевими громадами щодо майбутнього будівництва. При цьому він сам готовий їхати і переконувати людей.

Як повідомлялося, ЛОДА пропонувала три ділянки під сміттєпереробний завод. Згодом ділянку на території Яворівської «Сірки» зняли з конкурсу та під час візиту Прем’єра Володимира Гройсмана передали Львівській міськраді під сміттепереробний комплекс.

На початку грудня голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка підписав розпорядження про оголошення конкурсу на вибір інвестора для будівництва комплексу з утилізації твердих побутових відходів у Львівській області.

Нагадаємо, на конкурс щодо будівництва сміттєпереробних заводів на Львівщині, оголошений обласною держадміністрацією, зголосилися п’ять компаній.