sizo33Львівські депутати від "Самопомочі" підготували звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана щодо передачі будівлі Львівського СІЗО у власність міста.

Про це сьогодні під час сесії Львівської міської ради повідомила депутат міськради Вікторія Довжик від "Самопомочі", повідомляють Варіанти.

За її словами, будівлю Львівського слідчого ізолятора на вул. Городоцькій, 20, яка збудо­вана в 1614 році як монастир Святої Бригіди та є пам'яткою архітектури, планують передати у власність міста та збудувати новий ізолятор, адже умови утримання ув’язнених тут не відповідають усім нормам.

"Ми затвердили нову ділянку на вул. Збиральній для будівництва нового СІЗО, а будівлю старого ізолятопра плануємо передати місту, однак у Міністерстві юстиції оголосили, що на цю будівлю шуають інвесторів", – наголосила Вікторія Довжик.

Вона додала, що будівля Львівського СІЗО є важливою пам'яткою архітектури та найстарішою тюрмою в Україні, відтак не можна проводити конкурс, умовами якого передбачено знищення пам'ятки. Саме тому депутати планують звернутися до Володимира Гройсмана з проханням не проводити конкурс.

Нагадаємо, на початку лютого Міністерство юстиції оголосило конкурс з інвестиційного продажу Львівського СІЗО. Переможець конкурсу побудує нове СІЗО, а міністерство введе його в експлуатацію і перевезе туди ув'язнених. Приміщення старого ізолятора передадуть інвестору.