1 b616b52ad2eb15f834bae1448555b531Сміттєзвалище на «Північній» у Львові ледь не стало причиною катастрофи. Все тому, що птахи, яких приваблює непотріб, потрапили у двигун літака. Борт мав летіти зі Львова до Єгипту, пише Львівська Хвиля.

Літак провів аварійну посадку в Борисполі. Відомо, що на «Північній» є перевантажувальна станція перевізника «АВЕ». А це за два кілометри від львівського летовища. Непотріб звідти обіцяють вивезти вже понад рік.

За останньою обіцянкою, відходи мали забрати до першого серпня.

"Два тижні тому Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства облдержадміністрації звернулася керівник ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Д. Галицького» щодо наявності скупчення птахів на перевантажувальній станції , що знаходиться за адресою вул. Північна, 1. Враховуючи це, Департаментом було дано доручення ТОВ «АВЕ Львів» закупити та встановити відлякувачі для птахів. Через два дні даний пристрій марки «Коршун-8 PRO» був закуплений та встановлений на перевантажувальній станції. З того часу скупчення птахів на даній станції не спостерігалося. Крім того, за два місяці з перевантажувальної станції вивезено близько 5 тис. тонн твердих побутових відходів. До прикладу, за останню добу вивезено 170 тонн відходів. Вже зараз ТОВ «АВЕ Львів» завозить грунт та здійснює рекультивацію тієї ділянки, що вже очищена", - розповів Назарій Романчук, директор Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА.