У Львові відновлює свою роботу Почесне консульство Австрійської Республіки. Про це йшла мова на конференції «Україна – Австрія: 25 років співробітництва та партнерства», яка відкрилася у Львівському національному університеті ім. І. Франка, передає кореспондент ІА ZIK.

Декан факультету міжнародних відносин Маркіян Мальський повідомив, що цей захід приурочений до 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною й Австрією і символічно, що якраз у цей час після невеликої перерви відновлює роботу австрійське консульство у Львові.

У конференції взяла участь Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні Герміне Поппеллер. Вона серед іншого висловила надії на плідну співпрацю між двома державами, зокрема, у львівському регіоні.

Окрім того, учасників конференції привітали представники львівської міської та обласної влади.

«На теренах Львівщини інститут почесних консулів уже дуже добре себе зарекомендував. Він є дієвим інструментом у розвитку двостороннього співробітництва. І користуючись нагодою, я хочу подякувати керівництву австрійської держави, Міністерству закордонних справ Австрії за мудре рішення – продовження роботи почесного консульства в нашому регіоні», – заявив керівник Представництва МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський.

Почесний консул Австрійської Республіки у Львові Маркіян Мальський своєю чергою запросив присутніх висловлювати ініціативи для розвитку двосторонньої співпраці. «Обіцяю докладати зусиль, щоб ці ініціативи були реалізовані», – сказав він.

Користуючись нагодою, декан факультету Міжнародних відносин ЛНУ попросив у почесного консульства допомоги в проведенні ремонту на факультеті.

Зазначимо, що урочиста церемонія відкриття Почесного консульства Австрійської Республіки у Львові відбудеться сьогодні о 14.30 на вул. Генерала Чупринки, 6.

Додамо, що про 25-річчя встановлення дипломатичних зв’язків України з Австрією, відкриття Почесного консульства Австрійської Республіки у Львові, реалізацію програм місцевого розвитку, залучення інвестицій йшлося сьогодні, 10 лютого, під час зустрічі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки та голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина під час зустрічі з австрійською делегацією на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні Герміне Поппеллер, повідомляє прес-служба ЛОДА.

На переконання Герміне Поппеллер, відкриття консульства на Львівщині стане поштовхом до налагодження тіснішої співпраці у різних галузях, зокрема в економіці. Австрія, за словами гостей, представлена в Україні в фінансовій, страховій галузях, а також у виробництві, і вона є п’ятою країною за обсягами інвестицій в Україну.

Сторони обговорили також аспекти програм стратегії місцевого розвитку, зокрема проекту "Карпатська стратегія", участь у спільних форумах та виставках, залучення австрійських експертів для розвитку самоврядування в гірських регіонах та поширення на Львівщину проекту підтримки уразливих груп населення.

У ході зустрічі Олег Синютка запросив бізнес Австрії інвестувати в область. Зокрема, йшлося про альтернативну енергетику,  обробку деревини, тваринництво. "Ми зацікавлені у впровадженні сучасних австрійських технологій на Львівщині", - наголосив очільник області.
Іноземні гості запевнили, що австрійський бізнес зацікавлений у розширенні діяльності в Україні, і сприятимуть цьому процесу.