Zaxid.Net

Міський голова Львова Андрій Садовий у традиційному відеозверненні пояснив свою позицію щодо заяв перевізників про підняття тарифів на перевезення, зазначивши, що для цього немає обґрунтованих підстав. Також він розповів, що в січні місто проводитиме новий конкурс на обслуговування міських маршрутів. Тож перевізники, які не згідні з умовами, можуть не подаватись на цей конкурс.

«В cьогоднішньому зверненні розкрию тему транспорту. Останніми днями ми неодноразово чули інформацію про те, що приватні перевізники у Львові вимагають вкотре підняти ціну на проїзд в громадському транспорті. Аргументують тим, що уряд піднімає мінімальну заробітну плату і їм теж її доведеться піднімати. Ось моя позиція. По-перше. Сам аргумент не витримує жодної критики. Середня зарплата на автотранспортних підприємствах набагато вище від мінімальної. Нічого їм не доведеться піднімати», – зазначив Андрій Садовий.

Відтак він висловив свою думку, що про підняття тарифів можна буде говорити лише після покращення якості і комфорту на транспорті. «І якщо на комунальних маршрутах я бачу нові автобуси та тролейбуси, все більше нових трамваїв, то приватні перевізники не поспішають щось міняти. Але саме вони вимагають вищих тарифів», – додав мер.

«Наша відповідь на тезу про те, що возити пасажирів у Львові економічно невигідно буде такою. В січні відбудуться нові конкурси на маршрути у Львові. Якщо вам так невигідно займатись перевезеннями – не подавайтесь на конкурс. Ми знайдемо вам заміну. Черговий шантаж міста не пройде», – запевнив Андрій Садовий.

Також міський голова Львова розповів, що місто продовжує перемовини з ЄІБ про нову угоду, яка дозволить нам закупити протягом наступних двох років чергову велику партію громадського транспорту.

«Мова йде про 9 нових трамваїв та велику кількість нових автобусів та тролейбусів. Це додатково до тих 55 автобусів, які нам уже виготовляє підприємство «Електрон». За ці кошти ми також плануємо в період 2017-2018 років провести реконструкцію вулиць Шевченка, Вітовського та Бандери і провести тролейбусні лінії від Стрийської на Сихів, та від автовокзалу до торговельного центру King Cross», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.