kamjankaЦього року у мікрорайоні Кам’янка, що у Шевченківському районі Львова, з’явиться майданчик із вуличними тренажерами. Мешканці уже зібрали необхідну суму для втілення цієї ідеї у життя, йдеться про 15 тисяч гривень. Решту суми, а це 33 тисячі грн., дофінансує Європейський Союз у рамках проекту «Громади в дії» в цьому районі. Про це Форпосту розповіла автор проекту Юлія Єфімова.

«Марта Гладка, куратор проекту у нашому районі, приїжджала на зустрічі. Мешканці обирали локацію і вигляд самих тренажерів. Я доносила інформацію про проект як тільки могла. І ось ми назбирали вже необхідну суму. Загалом проект винесе до 1,5 тисячі євро, 30% з яких мали зібрати власне мешканці, це 15 тисяч гривень. На днях ми укладемо тристоронній договір між мною, Інститутом міста та підрядником, ним виступає ТзОВ «Європейський парк». Так як у нас не сквер, а просто тренажери, то нам легше. Як тільки зійде сніг, думаю, підрядник приступить до монтажу тренажерів», - розповіла про реалізацію проекту Юлія Єфімова.

За її словами, таких тренажерів має бути вісім. Юлія каже, що в їхньому районі молоді нікуди подітись, тому мешканці зупинились саме на встановленні у цьому мікрорайоні вуличних тренажерів. Їх змонтують поряд із дитячим майданчиком та зеленими насадженнями. «Тепер підлітки матимуть, чим зайнятись, бо в нашому районі взагалі нічого для спорту не було. Тому я дуже вдячна усім, хто долучився до цього проекту не просто словами, а конкретними діями», - підсумувала Юлія Єфімова.