ukarpatah.pro 13 8 18Всі 7 постраждалих в результаті харчування 4 серпня в кафе-барі «Степ-Леон» виписані з інфекційних стаціонарів області в задовільному стані з діагнозом харчова токсикоінфекція, гостра кишкова інфекція. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області.

Фахівцями Стрийського міського управління спільно зі Стрийським міськрайонним відділом ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено розслідування спалаху та вжито заходів щодо його локалізації. В ході перевірки кафе-бару виявлено ряд суттєвих порушень санітарно-гігієнічних вимог (порушуються умови технологічного процесу приготування страв, не дотримується товарне сусідство при зберіганні продуктів в холодильному обладнані, недостатньо розділового інвентаря, технологічного обладнання, керівництвом закладу дозволено споживання страв, принесених відвідувачами з собою, тощо).

У зразках вареної курки та в змивах з об’єктів навколишнього середовища, відібраних на дослідження, виділено стафілокок ауреус, в зразках кондитерського виробу (торт) та рибі – умовно-патогенну мікрофлору (клебсіела, протей вульгарний). При обстеженні персоналу – у двох виділено стафілокок ауреус у інших двох (клебсіела пневмонія, протей вульгарний відповідно).

Ймовірною причиною виникнення спалаху є носії та забруднені харчові продукти.

За результатами перевірки дано припис про усунення виявлених порушень, прийнято Рішення Головного державного інспектора у Львівській області «Про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів у кафе-барі «Степ-Леон», складено протокол про порушення законодавства на оператора потужності, винесена постанова про притягнення до адмінвідповідальності на суму 22 338 гривень.

Головним управлінням Держпродспоживслужби у Львівській області про виникнення спалаху інформовано Голову Львівської облдержадміністрації, прокурора Львівської області, начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області.