fcb299a set azs okkoСпівробітники Служби безпеки України локалізували механізм фінансування окупаційної влади АР Крим та псевдодержавних утворень терористичної організації «ДНР» через незаконне функціонування мережі автозаправних станцій на тимчасово окупованій території України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що деякі українські комерційні структури організували протиправну схему зі збереження контролю над діяльністю мережі АЗС на тимчасово окупованих територіях АР Крим (щонайменше дев’ять станцій) та Донецької області (близько десяти станцій). Управління підприємницькою діяльністю автозаправних станцій здійснювалось менеджментом материнської структури. З отриманих прибутків від реалізації продукції АЗС ділки сплачували до «бюджетів» окупаційних адміністрацій так звані «податки».

За інформацією спецслужби, частина продукції вказаних АЗС використовувалась для забезпечення псевдодержавних утворень.

Під час проведення обшуків в офісних приміщеннях та за адресами проживання фігурантів провадження співробітники СБУ виявили печатки фірм, на які оформлювались зазначені АЗС, а також  документи та комп’ютерну техніку, що підтверджують протиправну діяльність.

Тривають слідчі дії.

Детальніше про голову концерну «Галнафтогаз» Віталія Антонова можна прочитати тут.