1 4985enshot 1У Львові 7-річному хлопчику, який з вини мами обпік 30% тіла, зробили другу операцію. Цього тижня лікарі нарешті дозволять хлопчику встати.Про це повідомляє ZAХID.NET.

У п’ятницю, 17 серпня, лікарі опікового центру 8-ї міської клінічної лікарні зробили 7-річному Максиму Лихолату з Тернополя, який під час вибуху газу обпік 30% тіла (15% - глибокі опіки), другу операцію з пересадки шкіри. Тепер у хлопчика вже закрито всю обпечену ділянку. Лікарі сподіваються, що у Максима все буде гаразд, хоча процес одужання і реабілітації буде доволі тривалий.

Як повідомив завідувач опікового центру Василь Савчин, під час першої операції, яку провели 13 серпня, вдалося закрити 60% обпеченої ділянки. Операція пройшла успішно, пересаджена шкіра добре приживається.

Після першої операції у дитини стали значно кращими результати аналізи, підвищився гемоглобін. І у п’ятницю, 17 серпня, хлопчику зробили другу операцію з пересадки шкіри і зараз у нього закрита вже вся обпечена ділянка. Тепер потрібний час, аби прижилася і друга частина пересадженої шкіри.

Цього тижня Максимові лікарі нарешті дозволять встати, пройтися по палаті, адже він після опіків понад місяць був у лежачому положенні. Разом з хлопчиком в лікарні перебуває його бабуся, мати батька, яка опікується онуком і якій допомагають тернопільські і львівські волонтери.

Нагадаємо, трагедія сталася у Тернополі 17 липня. За повідомленнями місцевих ЗМІ, мати хлопчика хотіла скоїти суїцид. Вона, як повідомив тернопільський волонтер Богдан Кіндій, і далі перебуває у психоневрологічній лікарні. А чоловік і син від вибуху газу у квартирі отримали важкі опіки тіла. Врятувати батька не вдалося, він помер. За життя хлопчика боролися спочатку тернопільські, тепер львівські лікарі.