1 1526292424 6321Стрийський міськрайонний суд Львівської області ухвалив провести експертизу заяв мера міста Сколе Володимира Москаля на предмет наявності ознак антисемітизму та розпалювання ворожнечі.

Згідно з текстом постанови, заступник начальника Управління СБУ у Львівській області звернувся до Стрийського відділ поліції з повідомленням про те, що в Facebook розміщено відео виступу мера міста Сколе Володимира Москаля, яке може містити ознаки кримінального злочину. Про це інформує Skole-today.

Слідчий поліції звернувся до суду з клопотанням про проведення експертизи слів В. Москаля в Українському науково-дослідному інституті спеціальної техніки та судових експертиз Служби безпеки України.

«Чи містяться у виступі ОСОБА_4 ознаки факту розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі, а також гідності громадян єврейської національності в зв’язку з їхніми релігійними переконаннями ?;

Чи містяться у виступі ОСОБА_4 висловлювання образливого характеру щодо осіб єврейської національності ?;

Чи є висловлювання ОСОБА_4 фактичним твердженням або оціночним судженням? », – такі питання слідчий поставив експертові.

Суд задовольнив клопотання і доручив провести експертизу.

Форпост також писав: Мера Сколе вдруге взяли на хабарі.