У понеділок, 13 лютого, Львівщину з робочим візитом відвідав Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Він завітав до військової частини А 1108 (15-й реактивний артилерійський полк) у Дрогобичі, де оглянув раніше передану нашим бійцям військову техніку.

Зазначимо, що українські військові у Дрогобичі отримали найпотужнішу серед бойових машин систему залпового вогню “Смерч”. Вона може наносити точний удар по супротивнику на відстані до 70 км, інформує прес-служба ЛОДА.

“Цей полк має дуже важливе значення для обороноздатності країни. Нам важливо почути побажання та пропозиції його керівництва. Особливо сьогодні, у час активізації ворога на лінії зіткнення, аби переконатись, що ми маємо достатньо сил, щоб зупинити агресора”, – зазначив Андрій Парубій.

До слова, 15-й реактивний артилерійський полк сформований у серпні 1942 року. На сьогодні він є однією із найпотужніших та передових бойових одиниць, розташованих на території Західної України.

Також голова Верховної Ради згадав про реформи у сфері національної безпеки. “У нас є детальний план реформи армії до 2020 року. Зараз готуємо потужний законопроект у цій сфері”, – зазначив він.