1 dedc4bbc03493dad13ab84a86ea70735Кількість угод на первинному ринку збільшилася приблизно на 25-30% в порівнянні з минулим місяцем. Для покупців нерухомості стимулом зробити вибір могли стати акції забудовників і курс долара, який піднявся, починаючи з кінця липня піднявся майже на гривню, пише портал «Твоє Місто».

«Сукупність акційних пропозицій та курсу призвела до зростання кількості угод на первиному ринку, особливо на кінець липня та серпень, - говорить Денис Шульга, співзасновник одного з найбільших сайтів нерухомості «Енциклопедія новобудов».

Загалом тільки за рахунок подорожчання долара, вартість квартир в гривні «просіла» від 500 (для 1-кімнатних квартир) до 5 000 доларів (3-кімнатних апартаментів бізнес-класу).

Як приклад наводять розрахунок вартості квартири 60 кв.м. При ціні 12 000 грн\кв.м. вартість квартири складає 720 000 грн. На початку липня при курсі 26,1 ця сума в доларах становила 27 586 $, а вже на початку серпня з курсом 27.1 – 26 568 $. Тобто різниця для того, хто відкладав на купівлю квартири в доларах складає приблизно 1 000 $. Автори огляду уточнюють, що дані наведені з врахуванням того, що забудовник/девелопер чітко фіксує вартість в гривні без прив'язки до долара. Тому важливо уточнювати цей нюанс при купівлі квартири.

Водночас така ситуація призвела до зменшення в серпні акційних пропозицій та знижок. Їх кількість суттєво зменшилася в порівнянні з липнем. Відтак в серпні найікавішими з точки зору ціни були нові об'єкти, які презентували забудовники. Детальніше пропозиції квартир в новобудовах Львова можна переглянути на сайті «Енциклопедія новобудов».