1 1sept e1409503770481У 2018 році День знань у Львові відзначатимуть у понеділок, 3 вересня. Цьогоріч львівські школи не проводитимуть традиційних «лінійок», натомість для першокласників проводитимуть флешмоби та майстер-класи, а для старшокласників – уроки толерантності  та екскурсії. Про це сьогодні, 27 серпня, під час брифінгу повідомила начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, передає кореспондент Львівського порталу.

За її словами, цього року у Львові до першого класу йде 9 тисяч 132 дітей.

«Впродовж останніх декількох років святкування початку та завершення навчального року у школах нашого міста відбувалося в іншому форматі. Цього року ми прийняли рішення спільно з крівниками закладів про те, що початок навчального року буде відбуватися зовсім по-іншому: у всіх школах нашого міста 3 вересня відбудуться уроки толерантності. Проходимитимуть вони для того, аби сформувати у дітей здатність бачити відмінність іншої людини від себе, для того, щоб вчити їх будувати стосунки на доброзичливій і толерантній основі. Окрім того, для першокласників ми плануємо провести майсте-класи, флешмоби, музичні дійства, аби свято запам’яталося і психологічно дало можливість налаштуватися на легке та цікаве навчання в школах», – зазначила Зоряна Довганик.

Також вона повідомила, що такий формат проведення святкувань надасть змогу забути про довготривалі перебування на «лінійках» під пекучим сонцем під промови запрошених гостей

«Такі ж форми проведення зустрічі першокласників нададуть згуртуватися учнівській громаді, батьківській громаді, а також сформувати колективні стосунки», – додала Зоряна Довганик.