1 KETHGnshot 1ПАТ «Концерн Галнафтогаз» після обшуків у приміщенні львівського офісу працює у звичному режимі. Про це «Форпост» повідомили у прес-службі компанії. Обшуки львівського та київського офісів тривали загалом 21 годину, чим фактично паралізували роботу компанії.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня працівники СБУ майже на добу заблокували роботу офісу на вул. Героїв УПА, 72. Суть звинувачень Служби безпеки України полягає у тому, що «Концерн Галнафтогаз» продовжує вести свій бізнес на окупованому Донбасі та у Криму. В результаті СБУ відкрила кримінальне провадження нібито за у фінансування тероризму.

Тим часом у «Галнафтогазі» запевняють, що починаючи з 2014 року компанія не працює на окупованих територіях.

«Наші автозаправні комплекси на території т. зв. «ДНР» були розграбованими, а деяких випадках знищеними, і ми втратили повний контроль над ними. Доля цих АЗК – із об’єктивних причин – залишається для нас невідомою. Ми не експлуатували та не експлуатуємо автозаправні станції на вказаній території. При цьому, згідно з українським законодавством та відкритими публічними реєстрами, ми спільно з міжнародним інвестиційним фондом ADM Capital й надалі залишаємося власниками цих автозаправних комплексів, які придбали чи збудували до трагічних подій 2014 року. Більшість із зазначених автозаправних комплексів передані в іпотеку Міжнародній Фінансовій Корпорації (група Світового банку) в рамках залучення нами іноземних інвестицій для розвитку мережі АЗК у даному регіоні до 2014 року», - йдеться у повідомленні «Галнафтогазу» на офіційному сайті.

В «Галнафтогазі» повідомляють, що АЗК ОККО, які були розташовані в Криму, ще у 2014 році передані в оренду іншій компанії: «Концерн Галнафтогаз» припинив постачання пального та інших супутніх товарів для цих АЗК, а також більше не забезпечує їх функціонування. При цьому, хочемо наголосити, що ми нікому не надавали права (ліцензії) використовувати ТМ «ОККО» на території АР Крим у будь-який спосіб. Відповідно до відкритих публічних реєстрів України, наша компанія продовжує залишатися офіційним власником АЗК, які вона набула до 2014 року у встановлений законом спосіб на території Криму».

Загальна сума прямих збитків, котрі зазнала компанія в результаті окупаціїтериторій України становить близько 80 млн доларів США.