1 kasfdshot 1Стало відомо, туристи з яких країн приїжджають до Львова найчастіше. Про це пише прес-служба Львівської міськради.

Як розповіла директорка "Центру розвитку туризму міста Львова" Мар'яна Олеськів, одним з пріоритетних ринків Львова є Німеччина. Щороку спостерігається незначний, але стабільний приріст туристів, зокрема, у 2017 році на 2,3%, що становило 0,2% частки загального ринку німецьких туристів в Європі.

"Проте, у інших містах ми спостерігаємо дещо більшу активність німецького туриста та приріст в середньому 9,7%, що є індикатором для необхідності більш активних промоційних дій з просування Львова на цьому ринку", — зазначила вона.

Американські туристи, що проживали у готелях у 2017 році, зросли на 47,3%, що є значно вище середньоєвропейського показника 15,0% (наприклад, Львів уже другий рік поспіль представлений на міжнародній туристичній виставці New York Times Travel Show, приймав ряд турів блогерів та туристичних операторів з цього регіону).

Несподівано високий приріст туристів спостерігався з Франції та Італії — на 50%, по цих ринках Львів має 0,06% частки ринку. Середньостатистичний приріст китайських туристів у Львові — 32,2%, що у відносному показнику є на рівні з Лондоном, Віднем, Гельсінкі тощо. Проте, у кількісному вимірі ринкова частка у Львові складає 0,06%, а у тому ж Лондоні — 12,19%.