1 Cabinet of MinistersУряд затвердив проекти регіонального розвитку, котрі в 2018 році отримають фінансування в рамках Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики. На Львівщині фінансування отримають відразу 14 проектів.

Про це повідомив Роман Филипів, директор Департаменту економічної політики Львівської ОДА, передає ІА Вежа.

Загалом Кабінет міністрів України затвердив 70 проектів загальною вартістю 902 877,757 тис. грн., в т.ч. за рахунок коштів державного бюджету отриманих від ЄС – 616 116,645 тис. грн.

З них на 14 проектів Львівської області загальною вартістю 244 975,171 тис. грн, передбачено 181 449,094 тис. грн. за рахунок коштів державного бюджету отриманих від ЄС.

«Львівщина – лідер як подачі проектів для участі у конкурсі, всього було подано 94 проекти, так і лідер по кількості затверджених проектів. В підсумку, 14 проектів-переможців Львівської області, в тому числі 2 проекти подані від МОН-у та Мінрегіону. Львівщина забрала майже 40% усіх коштів конкурсу, а це 181 449,094 тис. грн на розвиток регіону!», – розповів Роман Филипів.

Зазначимо, найбільше коштів було виділено на розвиток велотуризму на Львівщині «Велокарпатія» (38 107 000 грн.), будівництво школи с. Оброшине Пустомитівського району Львівської області (23 208 000 грн.) та на розвиток сільського підприємництва та інфраструктури агротуристичного кластера “ГорбоГори” (27 595 000 грн.)

Крім цього, виділені кошти на такі проекти як: розвиток дорожньої інфраструктури в с. Зимна Вода, створення сучасного центру культури Великолюбінської ОТГ та Всеукраїнського мережевого бізнес-інкубатора для диверсифікації сільськогосподарського виробництва, моніторинг реалізації інтелектуального потенціалу випускників ВНЗ і ПТНЗ прикордонного регіону, підвищення рівня облаштування сільської місцевості на території Звенигородської сільської ради.

Також державне фінансування отримає проект створення історико-культурного парку “Древній Звенигород”, розробку стратегії розвитку територій уздовж державного кордону України та Польщі, пошук нових точок зростання для сталого розвитку гірських територій Львівської області та інструментів розвитку бізнесу Львівської області, підтримку підвищення енергоефективності та інвестиційно-інноваційного розвитку господарського комплексу Львівської області.