1 f456178 Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заявив, що відмовив конкурсній комісії у розгляді питання про призначення 27 осіб на керівні посади відомства.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, передає УП.

За його словами, частина кандидатів фігурують у журналістських розслідуваннях та кримінальних провадженнях.

Зокрема, один із кандидатів фігурує у кримінальному провадженні щодо державної зради.

 "Так, я не помилився, саме у кримінальному провадженні щодо держзради! Слідчий, який проводить розслідування, звертався із запитом у зовнішню комісію для того, щоб отримати будь-які результати. Яка була відповідь, я цього не знаю", - сказав Труба.

Він додав, що також є кандидат, який разом із членами своєї родини фігурує у кримінальній справі щодо легалізації коштів, які здобуті злочинним шляхом.

"Інший кандидат тісно спілкується з представниками сепаратистів. Також є факт, коли два кандидати, які є кумами, разом розпочинали свій кар'єрний шлях, разом виграли конкурс на керівні посади до ДБР. Це не звинувачення ,а так, ремарка", - сказав очільник відомства.

Він додав, що нацагентство з питань протидії корупції має також перевірити майно, гектари землі та кошти зазначених кандидатів на керівники у ДБР.

Труба додав, що за призначення чи не призначення ,яке і за всю діяльність ДБР саме він буде нести відповідальність і саме тому прийняв рішення відмовити у розгляді питання про призначення 27 осіб на керівні посади.

Він додав, що повертає всі подання конкурсній комісії і яке рішення у подальшому буде ухвалене, він не знає, оскільки не має впливу на зовнішню комісію, бо вона сформована "політичними інститутами".

Однак, як колись писав Форпост,  сам львів′янин Роман Труба відомий скандалами навколо своєї діяльності - переслідуваннями майданівцівнепроходженням люстраційної перевірки чи дорогими маєтками під Львовом.