1 6 doroga 600x400На комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики депутати заслухали інформацію директора ЛКП «Просторовий розвиток», депутата ЛМР Олега Шміда щодо будівництва нової дороги від вул. Пластової до вул. Творчої у Львові. Про це повідомляють на порталі депутатів ЛМР.

Як повідомив Олег Шмід, в рамках техніко-економічного розрахунку було розглянуто три варіанти будівництва дороги Проте після багатьох консультацій з посадовцями міської ради, депутатами було вирішено обрати один варіант, який виявляється найбільш економічно вигідний.

«Я представив техніко-економічний розрахунок будівництва нової дороги – продовження вулиці Богданівської. На дві треті своєї довжини цей варіант збігається з тим, що є в генеральному плані міста, а одна третя – це дорога в два напрямки руху, яка перетинає колишню заплаву річки Полтва. Зараз річка взята в колектор, на якому є будівельне сміття, що полегшить нам роботу з грунтами. Це дасть можливість з’єднати дорогу з вул. Творчою, яка виходить на Б.Хмельницького. Це буде транзитна вулиця, яка з’єднає відремонтовану вулицю Богданівську напряму з вулицею Б. Хмельницького", - сказав Олег Шмід.   

1 DSC 0775

Голова комісії Остап Доскіч пояснює, що будівництво нової дороги покликане розвантажити кільце на вулиці Б.Хмельницького.

«Модернізувати цю ділянку дороги потрібно було уже давно. Однак ми маємо ситуацію, коли з одного боку, з вулиці Ковельської є приватні будинки і розширити територію дороги немає можливості. З іншого боку – ринок «Торпедо», працівники якого не завжди добре реагують на пропозиції щодо зміни транспортної схеми. Як результат – тотальне завантаження кільця на вулиці Б.Хмельницького. Маємо сподівання, що колеги-депутати підтримають нову схему руху, яка покладе кінець «коркам» на цій ділянці дороги », - зазначив Остап Доскіч.