65 main 600x400Вчора, 12 вересня, відбулось перше підготовче засідання по справі екс-директора Львівського бронетанкового заводу та його поплічниках.

"За інформацію НАБУ і САПУ Львівський Бронетанковий Завод закупив 40 двигунів до танків серії Т-72. В документах написали, що двигуни 1-ї категорії, тобто нові, але виявилося, що це не так, і двигуни вже були у вжитку. 
По документах вони писали, що двигуни нові, однак, як з’ясовано слідством - зовсім не нові, рік їхнього випуску коливається від 70-х до 80-х років. Двигуни в 2008-му році по програмі Кабінету Міністрів були визначені як надлишкове майно Міністерства оборони, і фірмою „Укрінмаш“ були реалізовані на внутрішньому ринку України як надлишкове майно Міністерства оборони по ціні 24 тисячі 750 гривень. Ці двигуни десь зберігалися, і в 2015-м у році через ряд підставних фірм були реалізовані на Львівському бронетанковому заводі, а потім Львівський бронетанковий завод реалізував їх вже по ціні 680 тисяч гривень. Гарна оборудка, правда? А якщо врахувати, що у нас в країні війна, і наші хлопці гинуть, а хтось з «мародерів» наживається на житті наших захисників.
3 серпня мало відбутися перше підготовче засідання по справі Львівського Бронетанкового Заводу «справа танкових двигунів». Розслідування тривало понад два роки і в липні поточного року справа скерована до Солом‘янського районного суду м. Києва для розгляду по суті. П‘ять обвинувачених, 12 адвокатів (принаймі стільки прийшло, однак це точно не всі, які приймали участь на досудовому слідстві). Слухається колегіально ", - пише Галина Янко, голова ГР при СБУ у Львівській області, у себе на сторінці у Фейсбуці.

Однак, суд перенесли на 12 вересня.

"Вчора, 12 вересня таки відбулося судове засідання. Прийшли і не злягли в лікарню всі обвинувачені. Однак, все з чим довелося попрацювати колегії суддів це з двома відводами. Причому обидва заявляла сторона захисту пана Тимківа, той що екс директор ЛБТЗ. Один відвід заявили суддям, інший - Першому заступнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максиму Грищуку. Обидва відводи відхилені", - повідомляє Галина Янко.

Наступне засідання відбудеться 31 жовтня.