guduma«Карпати» виграли позов проти Федерації футболу України в Франківському районному суді Львова, повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень.

«Карпати» подали позов до цивільного суду після того, як Палата суперечок ФФУ встала на сторону екс-футболіста Львів Володимира Гудими у справі про невиплату йому клубом зарплати в розмірі 73800 доларів США, пише Спортарена.

Керівництво львівського клубу мотивувало свій вчинок тим, що ніякої заборгованості перед Гудимою не було, а сам гравець діяв в інтересах третіх осіб.

Як стало відомо 14 лютого, Франківський суд міста Львова повністю задовольнив позов «Карпат», визнавши незаконним рішення Палати суперечок ФФУ про виплату клубом компенсації Гудими. Крім того, суд також скасував штрафи в розмірі 72 тисяч 500 гривень, накладені раніше ФФУ на «Карпати» через ігнорування клубом рішення чиновників у справі Гудими.

Також суд зняв з «Карпат» і всі нефінансові санкції, накладені Федерацією, залишивши тій п'ять днів на подачу апеляції.

Примітно, що раніше ФФУ попереджала «Карпати», що якщо клуб не забере позов із суду - він може втратити професійний статус, оскільки за правилами ФІФА, рішення спортивних судів не можна оскаржити в цивільних, але клуб це проігнорував.

При цьому генеральний директор Львів Юрій Дячук-Ставицький в одному з останніх інтерв'ю заявляв, що «Карпати» ні в якому разі не допустять втрати професійного статусу.