1 habarЖовківський районний суд Львівської області оштрафував викладача університету за хабарництво.

Про це стало відомо із вироку суду, який був опублікований в Єдиному державному реєстрі судових рішень 14 вересня, повідомляє 032.ua.

Як йдеться у вироку суду викладач від 13.10.2016 працював на посаді завідувача кафедри будівельних конструкцій Львівського Національного аграрного університету (ЛНАУ).

18 грудня 2017 року перебуваючи у приміщенні службового кабінету, що у був у будівлі університету, під час розмови із студентом він домовився із ним необхідність передачі йому грошових коштів в сумі від 600 до 800 гривень, за успішний захист курсового проекту з дисципліни «Проектування спеціальних конструкцій», успішне складання заліку з дисципліни «Технічна експертиза будівель і споруд» та іспитів з дисциплін «Проектування спеціальних конструкцій» та «Випробування конструкцій будівель та споруд», які він викладав на той час.

Під час наступної зустрічі, яка відбулася у той ж день, викладач отримав від студента хабаря у розмірі 800 гривень.

Також правоохоронці встановили, що з метою незаконного збагачення в один із днів третьої декади листопада 2017 року, викладач обумовив із іншим студентом необхідність передачі йому неправомірної вигоди в загальній сумі 500 доларів США за вплив на членів Екзаменаційної комісії для атестації здобувачів вищої освіти у ЛНАУ та голову вказаної комісії , з метою успішного захисту студентом дипломної роботи на тему «Напружено-деформований стан дерев'яних ферм з розтягненими розкосами з композитної арматури» перед вказаною комісією, розуміючи при цьому, що зобов'язується вплинути на особу уповноважену на виконання функцій держави.

17 січня студент прийшов до службового кабінету викладача і передав йому хабаря у розмірі 200 доларів США (що згідно з курсом Національного Банку України становило 5 730 гривень 50 копійок).

22 січня викладач отримав від студента хабар у розмірі теж 200 доларів США. (що згідно з курсом Нацбанку становило 5 730 гривень 50 копійок).

Згодом, 25 січня, спілкуючись із викладачем, студент передав йому останню частину попередньо обумовленої ним суми неправомірної вигоди в розмірі 3000 гривень, після чого неправомірні дії останнього було припинено працівниками правоохоронних органів.

У суді викладач визнав свою вину. У вчиненому він щиро розкаявся та попросив суд його суворо не карати.

Згідно із рішенням суду, викладачу призначили штраф в розмірі 1 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 18 700 грн., з позбавленням права займатись діяльністю чи обіймати посади, які пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов'язків на підприємствах, установах чи організаціях незалежно від форм власності строком на 2 роки.