Львівський портал

smittiaТзОВ «Грінера», яке розміщує  нові сучасні смітинки у Галицькому районі Львова, напряму пов’язане із радником міського голови Львова Богданом Михалусем.

Як відомо, вже третій день у Львові старі смітники компанії «Аве-Львів» замінюють на нові фірми «Грінера». І саме це підприємство буде вивозити сміття з центру міста.

Єдині офіційні відомості про підприємство Львівський портал знайшов на сайті публічних закупівель Prozorro, де «Грінера» подавалась на аукціон з пресування сміття за 70 мільйонів від ЛКП «Львівспецкомунтранс», який згодом був скасований.

Як йдеться у документації, яку подало підприємство на аукціон, у «Грінера» працює 9 людей: троє водіїв, троє експедиторів, бухгалтер, директор та менеджер із логістики.

Серед документів, поданих на аукціон, Львівський портал також знайшов протокол загальних зборів учасників підприємства за 8 листопада 2016 року, де за власним бажанням прийнято рішення звільнити директора підприємства Ярослава Івашка і призначити на цю посаду Олексія Карнаушенка.

Статутний капітал підприємства – 44 тис. грн, 100% частка яких –  громадянина США Богдана Мироновича Михалуся, який на сайті ЛМР зазначений як позаштатний радник міського голови Львова з питань інфраструктури. Зареєстроване підприємство, згідно єдиного реєстру юридичних осіб, з 2007 року.

Нагадаємо, у центрі Львова з 1 грудня старі смітники замінили на нові контейнери, втім проблеми зі сміттям це не вирішило.

Як відомо, під час засідання сесії міської ради Львова 10 листопада 2016 року на розгляд депутатів було винесено питання про виділення 10 га землі ЛКП «Львівспецтранс» на вул. Шевченка, 327 г під сміттєпресувальні лінії. Тоді депутати це питання перенесли.

Згодом у Львові відбулись громадські слухання з цього приводу і мешканці прилеглих територій висловилися проти будь-яких сміттєвих конструкцій поряд із їхніми помешканнями.

У порядку денному на 1 грудня з’явилось питання про виділення тепер вже меншої ділянки “Львівспецкомунтранс”, яке депутати перенесли.