Сьогодні, 16 лютого, на засіданні постійної комісії Вінницької облради з питань ЖКГ, енергоефективності та енергозбереження депутати розглянули лист міського голови Львова Андрія Садового до голови Вінницької облради Анатолія Олійника з проханням про захоронення частини твердих побутових відходів зі Львова на території Вінниччини.

«Звернення надійшло 23 січня, відтоді ситуація із вивезенням сміття зі Львова покращилась, але не виключено, що вона може повторитись,- зазначив голова комісіїАндрій Ковальов. - Ми всі - українці і маємо підставляти плече сусідам».

Члени комісії звернулись до профільного Департаменту ОДА з пропозицією вивчити можливості сертифікованих сміттєзвалищ, що діють в районах Вінниччини, де громади мають право самостійно укладати угоди про захоронення відходів, пише vinnitsaok.com.ua.

Якщо котрась з громад забажає укласти такий договір зі Львовом, члени депутатської комісії рекомендують органам виконавчої влади не чинити цьому перешкод, а навпаки - сприяти вантажівкам, що везтимуть сміття на законних підставах.