У вівторок, 14 лютого, біля Дрогобича відбулося відкриття нової дільниці КП «Комбінат міського господарства», яка займатиметься сортуванням сміття.

Як зазначив керівник КП «КМГ» Андрій Янів, таке рішення сприяє вирішенню кількох проблем.

«Ми розвантажимо скупчення сміття на броницькому сміттєзвалищі.Ми створюємо додаткові робочі місця.З точки зору логістики транспортування сміття, ми зменшуємо частоту перевезень, що суттєво вплине на економію коштів та пального.За відсортоване сміття, таке як пластик, папір, скло, ми отримаємо додаткові кошти», - зазначив Янів.

Як зазначив посадовець, після першого кроку — відсортовування сміття: пластику, паперу та скла, у місті планують створити додаткові пункти збору цих відходів. Також на сміттєвих майданчиках планують встановити урни для роздільного сміття. Більше того, КП «КМГ» періодично проводить інформаційні кампанії щодо культури сортування сміття серед мешканців міста, інформує прес-служба Дрогобицької міськради.

На відкритті сміттєсортувальної дільниці були також присутні міський голова Дрогобича Тарас Кучма та голови сільських рад Рихтич та Снятинки.

Оскільки сама дільниця знаходиться на території села Рихтичі, міський голова Тарас Кучма заявив своїм колегам, що місто Дрогобич, в особі керівництва КП «КМГ», бере на себе зобов’язання сплачувати кошти за оренду землі та приміщення у казну села Рихтичі, на договірних умовах. Також міський очільник закликав сільських голів до конструктивної співпраці та діалогу.

«Разом з вами ми повинні усвідомити, що жодних екологічних загроз ця сміттєсортувальна дільниця не несе. Ми не збираємось нагромаджувати тут сміття чи створювати сміттєзвалище. Тому закликаю усіх вас до спростування тих чуток, які ширяться серед наших громад. Що стосується проблеми сміття загалом, то переконаний, нам потрібно об’єднуватися і створювати умови для утилізації сміття так, як це роблять у європейських країнах. Ми переймали досвід у багатьох країн, в тому числі Латвії, Польщі, Австрії. Зокрема у місті Відні, щоб ви розуміли, сміттєпереробний завод стоїть прямісінько в центральній частині міста. Ми ж говоримо про сортування сміття, яке привозять, відсортовують, частину відправляють на полігон, іншу — продають. Тому я радий, що нині ми зробили перший крок. Сподіваюся, що й надалі ми зуміємо налагодити процес збору та утилізації сміття серед наших громад», — зазначив Тарас Кучма.