У Львові завершився конкурс із облаштування громадського простору пам’яті Небесної Сотні. Загалом оргкомітет отримав 25 проектів від українських архітекторів, які були представлені на огляд громадськості. 21 лютого буде оголошено переможців.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Як розповів Юліан Чаплінський, головний архітектор міста, конкурсне журі відзначило 4 роботи. Відповідно присуджено перше, друге і третя місце та одну роботу окремо відзначило журі.

«При визначенні переможців ми керувалися чотирма основними критеріями: просторові якості роботи, композиційні якості, толерантність до ландшафту існуючого середовища, і найголовніше, емоційно змістове навантаження», – наголосив Юліан Чаплінський.

Географія учасників конкурсу доволі широка. Переважають в основному архітектори Львова, є кілька учасників з Києва, та одиночні учасники з Харкова, Дніпропетровськ, Одеса, Луцька обл. Роботи можна було переглянути на стінах другого поверху Ратуші, а також залишити свої думки про них у спеціальній книзі відгуків та на електронну пошту nebesna.sotnya@city-adm.lviv.ua.

Опрацювання поданих проектів тривало до 16 лютого, опісля відбулося засідання авторитетного журі.

Представлення переможців конкурсу відбудеться 21 лютого в Українському католицькому університеті.

Нагадаємо, що йдеться про створення громадського простору з меморіалізацією подій Революції Гідності на території вул. Кривоноса («Губернаторські вали») у Львові. Це вже другий конкурс на найкращий проект, адже за результатами попереднього журі переможця не визначило. Як відзначають організатори, цьогоріч рівень робіт значно вищий, аніж попереднього разу.