17 лютого 2017 року на сесії Дрогобицької міської ради епутати проголосували за звернення до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана щодо припинення ведення бізнесу з московським окупантом.

"Український народ не раз за період незалежности підтверджував своє право бути вільною европейською нацією. Проте на межі 2013‒2014 років українці заплатили найвищу ціну за свої вільнолюбні устремління і, на превеликий жаль, надалі жертвують найкращими синами й доньками. Очевидно, що у 2013 році йшлося не стільки про евроінтеграцію, як про людську та національну гідність, а також про побудову сильної правої держави, звільненої від проросійських продажних політиків та олігархів. Адже саме їхні дії привели Україну до руїни. Зручно прибравши до рук енергосистеми України, не гребуючи нічим і ніким, ці "перевертні" ведуть свій бізнес із окупантом. І це в той час, коли гинуть найкращі та найвірніші з українців. Та найбільш огидно і парадоксально те, що їм потурають чиновники найвищих рангів, для яких Україна давно стала територією, де вони лише заробляють гроші. Це бізнес на крові, який в українській історії завжди закінчувався фатально!", ‒ зазначено у зверненні.

Депутати Дрогобицької міської ради за пропозицією фракції ВО "Свобода" вимагають від влади у столиці зробити все можливе для припинення торгівлі з окупантами і ліквідації будь-яких фінансових потоків з окупованими територіями, а також посилення економічної блокади з так званими ДНР-ЛНР та не допущення силового сценарію щодо учасників економічної блокади.