storinka3Книгарня «Є» у Львові вилучила з продажу «Учебник ненормативной лексики английского языка», в якому покупець Микола Сирота побачив антиукраїнські вислови.

«Стосовно перших результатів - Книгарня "Є" Львів вилучила книгу з продажу! Дуже дякую адміністрації за таку позицію, гадаю, що це дійсно був недогляд відділу закупівель. Хто міг очікувати на подібне від навчального підручника»?, - написав Сирота у Фейсбуці.

«Проте у Львові та інших містах ще дуже багато книгарень де можуть бути книжки цієї зарази. Аналогічно - інтернет-магазини.Я сьогодні обійду ті магазини в центрі Львова, які знаю. Кожен може зробити те саме - звертайте увагу адміністрації на ці книги. А краще - на всі книги авторки - організовуємо бойкот. Запис в книгу скарг і дзвінок до адміністрації. Якщо магазин не реагує - зробимо його відомим», - пропонує Микола Сирота.

Як писав Форпост, Микола Сирота учора запримітив у книгарні посібник, в якому були образи українців. Зокрема, такі фрази: «Знаешь, почему хохлы не едят квашеные огурцы?», «Иэта хахлушка приехала покорять Москву», «Скоро Голливуд будет Хохловудом, столько туда хохлов понаехало», «С истинным хохлом ни о чем толком не договоришься»…

Автором і видавцем посібника є львів’янка Світлана Варшавська.