Олігархи Дубневичі не задоволені рішенням Львівського апеляційного господарського суду, який підтримав;журналістів ZIKу. Раніше компанія КРТ, бенефіціарними власниками якої є брати-олігархи, подала позов проти телеканалу. Дубневичам не сподобався викривальний матеріал журналістів про діяльність одного з їхніх підприємств, повідомляє ZIK.

Судові тяганини між журналістами та братами-олігархами тривають понад рік. Спершу суд першої інстанції із незрозумілих причин став на бік бізнесменів, і зобов’язав ZIK спростувати, на їхню думку, недостовірні дані. Троє суддів Господарського суду Львівської області – Мар’яна Король, Микола Синчук та Роман Крупник – ухвалили таке рішення попри доказову базу представників ZIKу у суді. Тим часом про вражаючі масштаби зловживань говорять й високопоставлені чиновники.

Так, міністр інфраструктури України Володимир Омелян не раз доводив до відома прем’єр-міністра про втрати на «Укрзалізниці» через діяльність братів-олігархів.

«Я прекрасно розумію, що побудовані вертикалі з окремими управлінцями в «Укрзалізниці». Ці люди безпосередньо пов’язані з Дубневичами», – коментує Володимир Омелян.

За останній рік махінацій з відмиванням грошей через підставні фірми-метелики тільки побільшало, впевнений народний депутат Віталій Купрій. Нардеп – рекордсмен за кількістю депутатських запитів щодо скандальних залізничних тендерів.

«Я подавав запити до різних правоохоронних органів. І на теперішній час навіть не вдається зупинити те, що, фактично, було доведено. Натомість там відбуваються страшні відмивання коштів. Сотні мільйонів, в деяких випадках, навіть мільярдів гривень уже «прокачано» через компанії Дубневичів», – обурюється народний депутат України Віталій Купрій.

Рішення суду першої інстанції скасував Львівський апеляційний господарський суд – саме так Феміда підтримала журналістів. Попри це, КРТ подала касаційну скаргу у Вищий господарський суд України. І вже завтра троє суддів – Малетич, Плюшко та Самусенко – вкотре розглядатимуть цю справу.

«Касаційна скарга є необґрунтованою, і ми готові боротися до кінця, оскільки бачимо правоту журналістів у цьому випадку. Я вважаю, що такого не може бути, щоб суд касаційної інстанції займав чиюсь сторону, до того ж, сторону олігархів», – зазначив генеральний директор «Європейської правничої компанії» Павло Богуцький.