1 Zelena 151 3ТзОВ «Реновація» дозволили будувати житлово-офісний комплекс із вбудованими об’єктами обслуговування населення, підземною автостоянкою, трансформаторною підстанцією та даховою котельнею на вул. Зеленій, 151. Відповідні містобудівні умови та обмеження сьогодні, 2 листопада, видав виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

Як йдеться у проекті рішення, ТзОВ «Реновація» планує зводити житлово-офісний комплекс на трьох земельних ділянках загальною площею 1,98 га.

Цільове призначення землі – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури; категорія – землі житлової та громадської забудови. Також ці земельні ділянки розташовані у зонах Ж-3 – зоні багатоповерхової житлової забудови та ТР-2 – зоні транспортної інфраструктури.

Своїм рішенням виконком дозволив забудувати земельну ділянку на 40%, а також встановив, що висота будівель не повинна перевищувати 42 м.

Для зведення нового житлово-офісного комплексу на вул. Зеленій, 151 ТзОВ «Реновація» дозволили знести існуючі там зараз 

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський зауважив, що закон «Про регулювання містобудівної документації» дозволяє по-різному затверджувати таку документацію. І детальний план території, і запланований житлово-офісний центр він не вважає протиправним.

«Ми користуємося такою моделлю: коли є зонінг, то детальний план погоджує виконком, у випадку відсутності зонінгу детальний план тоді голосує сесія. Детальні плани у всіх 100% випадках проходили через виконком. У випадку з Галицьким районом (він не має затвердженого зонінгу, – ред.), наприклад, із площею святого Юра, то такі плани затверджували на сесії.

Також по цьому об’єкту (майбутнє будівництво на вул. Зеленій, 151, – ред.) проходили громадські слухання, його розглядала містобудівельна рада. Крім того, були депутатські комісії, які врегульовували конфлікти зі сусідами-підприємцями поруч, було враховано інтереси мешканців», – зауважив Юліан Чаплінський.

До містобудівних умов і обмежень на будівництво на вул. Зеленій, 151 також не мав зауважень і юридичний департамент.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Реновація» створили у 2007 році. Його засновником є ТзОВ «Ренесанс центр», яким володіє Ірина Камінська.

Основний вид діяльності ТзОВ «Реновація» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель. Розмір статутного капіталу становить 46 тисяч гривень.

Водночас Ірина Камінська також є власницею готелю «Екотель», що на вул. Сахарова, 42.

Як пише видання 032.ua, Ірина Камінська є дружиною Тараса Вітика – екс-директора комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління». У 2015 році Тарас Вітик балотувався до Львівської міськради від фракції «Самопоміч», але так і не став депутатом. Своєю чергою Ірина Камінська теж має стосунок до партії Андрія Садового – цього року вона, працюючи за сумісництвом, отримала зарплату в «Об’єднанні «Самопоміч».