477АМКУ перевірив ряд аптек, які у різний спосіб, навіть у не зовсім добросовісний, борються за увагу клієнтів. Зокрема, аптеки на фасадах використовували такі багатообіцяючі формулювання як: «Аптека низьких цін», «Аптека низьких ц…», «Аптека низьких …», «Аптека низьких АНЦ», «Низькі ціни», «Соціальна аптека», «Фарма копійка», «Аптека склад», «Економ аптека», «найкращі ціни», «аптека відмінних цін», «аптека правильних цін».

Комітет дійшов висновку, що такі формулювання, включаючи хитре та загадкове “Аптека низьких...” вказують, як не дивно, саме на низький рівень ЦІН. Висновок комітету ґрунтується на результатах опитування проведеного серед споживачів.

В свою чергу, така безпідставна вказівка на ніби-то низькі ціни є порушенням Закону України “Про захист від недобросовісної конкуренції”, а саме поширенням інформації, що вводить в оману.

Аптечним мережам, які за допомогою таких формулювань вводили споживачів в оману щодо реальних цін на лікарські засоби поки що було надано лише обов’язкові до виконання рекомендації припинити порушення. На виконання вимог АМКУ аптеки мають два місяці з дня отримання рекомендацій.