1 inspektor2 7f0178f89c03daacdf7a389826a01c74За паркування у неналежних місцях відтепер водіям-винуватцям доведеться платити. З понеділка, 5 листопада, за такі порушення міські інспектори виписують штрафи. Про це пише Дивись. Інфо.

Як інформують у Муніципальні варті Львова, вже за перший день роботи винесли близько сорока постанов. Цікаво, що за новим законодавством вже не потрібно підстерігати водія. Навіть якщо його немає, а машина припаркована з порушенням ПДР, постанову про штраф інспектор залишить на лобовому склі, а копію власник отримає рекомендованим листом за адресою реєстрації машини. У постанові вказані усі реквізити і контактні телефони. Водій має зголоситися і сплатити штраф у розмірі від 255 гривень. Якщо він зробить це у перші десять днів – зможе заощадити свої гроші.

«Порушник має право протягом 10 днів з моменту набрання постановою чинності заплатити 50% від його штрафу, або оскаржити його у суді. Якщо він не оскаржив або не заплатив штраф у повному розмірі після 10 днів, то через 30 днів цю постанову скерують у виконавчу службу для примусового стягнення коштів», – пояснив головний спеціаліст відділу інспекторів з паркування Богдан Мільяр.

Зараз на вулицях Львова працюють 5 інспекторів з паркування. Виходять вони здебільшого у центральну частину міста. Та вже незабаром штат цих працівників мають збільшити до 15 осіб. Інспектори не лише виносять постанови про штрафи, а також мають повноваження евакуйовувати автомобілі порушників на штрафмайданчик. Нагадаємо, обов’язковою умовою в законі є фотофіксація місця порушення з прив’язкою до місцевості. Відповідно, для інспекторів закупили планшети і засоби портативного друку, з яких можна одразу видрукувати постанову.