46110247 184238265844991 2082247552949813248 nВідповідне звернення колектив скерував народному депутату України Тарасу Батенку та депутатам Львівської обласної ради від партії «УКРОП».

«8 листопада 2018 року у Золочівському професійному ліцеї відбулися загальні збори трудового колективу з метою визначення рейтингу претендентів на заміщення вакантної посади директора, - йдеться у зверненні. – На зборах свої програми представляли два кандидати: колишній директор ЗПЛ Смолин І.З. та заступник директора з виховної роботи ВСП «Золочівський коледж» Рудий М.Б. Шляхом таємного голосування Смолин І.З. отримав підтримку 57 членів колективу, що складає близько 71%, а Рудий М.Б. – 19-ти чоловік, що складає майже 24% від загальної кількості присутніх на зборах працівників ліцею».

46082810 1998012776932016 6834855309534560256 nОднак, педагоги побоюються, що у Департаменті освіти у Львівській ОДА до їхньої думки не дослухаються і на посаду директора все ж призначать не Ігоря Смолина, а Михайла Рудого. І, як вважають працівники ліцею, тут не обійдеться без меркантильних інтересів та впливу на ситуацію з боку певних політичних сил.

«Майно Золочівського профліцею (земля, будівлі) не дають спокою керівникам ВСП «Золочівський коледж», які, починаючи з 90-х років, роблять постійні спроби, використовуючи адмінресурс та корупційні зв’язки у владних структурах, захопити майно ЗПЛ шляхом перепрофілювання, злиття, а тепер пробують нав’язати нам в керівники свого представника, – наголошують люди у зверненні. – Таким чином керівництво Золочівського гуманітарного коледжу збирається спочатку знищити наш заклад, а потім приватизувати навчальний комплекс і віддати в довгострокову оренду майно нашого ліцею, а саме навчальні кабінети, майстерні, адмінкорпус, їдальню, спотзал і стадіон, гуртожиток і землю (близько 3 га)».

Така ситуація і справді виглядає дивною, адже, як йдеться у тексті, Михайло Рудий не працював у системі ПТО жодного дня, а Ігор Смолин працював у закладі від 2007-го року, а з 2013-го – очолював його. Від 30 червня у директора закінчився контракт і більше його з невідомих причин не продовжили. Хоча і бажання працювати на цій посаді далі, і підтримка колективу у Ігоря Смолина є.

Чому ж люди звернулись до влади зі своєю проблемою?

Річ у тім, що Михайло Рудий є керівником Золочівської районної організації БПП «Солідарність». І, як зазначають у ліцеї, цей чоловік нерідко використовує коледж, у якому працює, в якості майданчика для політичної агітації серед студентів, їхніх батьків та жителів міста. Працівники ліцею розуміють, що представник діючої влади має великий вплив, тому шукають підтримки.

«Довіра людей є дуже важливою для нас, – коментує ситуацію Василь Ляшовський, голова осередку «УКРОП» у Золочеві. – І, звичайно ж, зробимо усе від нас залежне, щоб керівника закладу призначили справедливо, а не в інтересах певних політичних сил. Політики повинні допомагати освітянам, рахуватися з їхніми бажаннями та вимогами. Ми пильно стежитимемо за вирішенням цієї ситуації і беремо її під власний контроль».