04c1c2a9 7b63 4886 b1b5 9165393825ca 650x410У Львові вчителька молодших класів ліцею №2 зацькувала одного зі своїх учнів за те, що його знудило під час класної екскурсії в автобусі. Про це раніше повідомляв тато хлопчика, Олександр Тарасюк, та оприлюднив аудіозапис розмови із вчителькою.

"Вчитель Коберська доклала та продовжує докладати багато негативних зусиль, щоб "вижити" дитину з класу та відокремити від колективу однолітків. При зустрічі зі мною постійно вимагає, щоб я перевів дитину в інший клас з незрозумілих для мене причин", - каже батько. 

В Управлінні освіти Львівської міськради пообіцяли провести розслідування інциденту. Для цього створили спеціальну комісію, серед яких спеціалісти відділу освіти, юрисконсульт відділу освіти та керівник методичного об’єднання практичних психологів ЗЗСО Франківського району.

46439130 893802881009826 5066357131897208832 nУ результаті проведення службового рослідування комісія з управління освіти рекомендує притягнення до дисцииплінарної відповідальності вчительки Коберської, яка продовжує цькувати 4-класника.

Натомість батько скаржиться, що комісія навіть не вивчила факти, викладені у його заяві.

"Виглядає так, що факти були навмисне перекручені! Адже, проблема не полягає в поїздках, екскурсіях, нудоті… Проблема в ставленні Коберської В. О. до мого сина, вона впродовж пів року навмисно та ціленаправлено систематично ображала його в присутності всіх однокласників під час уроків, вживала неприпустиму для педагога лексику, аморально поводилася, що вона сама ж підтверджує та вважає нормальним (її слова відносно цього чітко чути на аудіо записі, де вона говорить про це в присутності всього класу, потім завуча та заступника з виховної роботи). 

Крім того, Коберська Вікторія Олександрівна пояснює комісії, що «в другу поїздку запропонувала супроводжувати дитину одному з батьків, проте отримала відмову». Насправді ж, вона знову бреше. Коберська В. О. категорично відмовилася брати нашу дитину на другу екскурсію, повідомила про це не нас особисто, а сказала сину при всьому класі: «Ти на екскурсію не їдеш, бо ти ригаєш, ти хворий, в тебе непереносимість»!!! Коли ми просили взяти сина на екскурсію з бабусею, все одно Коберська В. О. категорично відмовила нам. Ще й натравила весь клас на мою дитину, постійно повторюючи дітям, що «можливо тепер вони нікуди не поїдуть взагалі через тата Діми, тому що він зіпсував їй настрій, бо зателефонував до неї у вільний від роботи час»!!!

46453321 893802887676492 4184675142883868672 n46315192 893802861009828 7775101144723881984 n46392588 893802964343151 9166109235057000448 nШановні члени комісії, що розглядали мою заяву, постали такі логічні питання до Вас:

1) Чому в наказі про підсумки проведення перевірки фактів, викладених у моїй заяві та довідці про її результат нічого чіткого про аморальну поведінку та психічне здоров’я Коберської В. О. немає жодного слова. Чи на Ваш погляд є нормальним, що вчитель, Коберська В. О. в присутності 9-річних дітей (всього класу) постійно вживає слова: «ригати», «ригачка»; ставить діагнози дитині «непереносимість» та називає дитину «хворою». Чи має право вчитель обговорювати батьків дитини з всіма іншими дітьми в класі та просити їх оцінити поведінку батьків???!!!

2) Чому директору ліцею №2, Савчук Л, Я. не висунуто догани за бездіяльність та покривання протизаконних дій вчителя, Коберської В. О.. Адже, директор знає про аморальність цього педагога та пояснює, що не може нічого з цим вдіяти!

3) Чи мала право Коберська Вікторія Олександрівна взагалі відмовляти моїй дитині в поїздці/екскурсії з класом. Адже, моя дитина з 4 місяців подорожує з нами (батьками) на далекі відстані потягом, машиною, автобусом та іншим транспортом; вже три роки поспіль без супроводу батьків їздить в спортивний табір. Моя дитина абсолютно здорова, є довідка від лікаря. Адже, після того, як Коберська власноруч неодноразово виставляла моєму сину діагноз «непереносимість» ми звернулися до лікаря, дитина здала аналізи, пройшла тести на витривалість вестибулярного апарату та лікар зробив заключення, що дитина абсолютно здорова, жодних протипоказань щодо поїздок немає й бути не може!!! Чому в першій поїздці не було медика, аптечки, необхідних медикаментів. Чому автобус не зупинявся впродовж 5 годин (Це знущання над дітьми)! В автобусі був сильний запах бензину! Автобус був неналежної якості. Чому мене не повідомили, що дитині стало погано в дорозі, якщо це дійсно було так. Адже, впродовж поїздки я неодноразово телефонував до Коберської В. О. та до сина. Коберська запевняла, що все добре. Крім того, під час екскурсії син знімав відео, щоб показати нам вдома, як все було цікаво. Чи знімав би він його, якби дійсно впродовж 5 годин, як заявляє Коберська В. О. «ригав» (цитую). Чому про те, що дитині було погано, Коберська згадала лише через 6 місяців???!!!

4). Чому Коберська В. О. відмовилася від поїздки в обсерваторію (це мала бути вже третя поїздка); адже, Коберська багато разів повторила при всьому класі, що «ми не поїдемо через Діму та його тата».

Шановні члени комісії, в своєму рішенні Ви згадуєте про якісь батьківські збори, що проводилися 08.11. Яке відношення до того, що Коберська В. О. принижує мою дитину, мають інші батьки? Що вони можуть вирішувати в цій справі? Яку роль відіграє їх думка в цій ситуації?

Не розумію, для чого в рішенні Ви викладаєте результати тестів, проведених з іншими дітьми? Чому Ви лише «пропонуєте розглянути питання щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності Коберської В. О.»?

Чому Коберська В. О. не була звільнена за аморальний вчинок?

Ви заявили, що «не можете нічого вдіяти,тому що не є роботодавцем даного вчителя» . Які тоді Ваші функції? Для чого існує такий орган як «Райвно»? Адже, навіть враховуючи 1 аудіозапис, є підстави для звільнення цієї особи!

Таке враження, що ніхто нічого не може зробити – ні директор школи, ні Райвно. Всі – безсилі. Для чого ви тоді такі потрібні??? Значить, Коберська В. О. – сама собі директор, нікому не підпорядковується, робить все, що заманеться!

Виходить, що в наших школах можна будь-як знущатися з наших дітей, ображати їх і бути безнаказанним…", - обурююється батько учня п.Олександр.