Zaxid.Net

pokrovaПеред входом у церкву Покрови Пресвятої Богородиці, що на вул. Личаківській, 175, планують облаштувати громадський простір з водоймою та райськими яблунями. Дизайнер ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександр Шутюк розробив візуалізацію нового громадського простору, який зараз презентують львів’янам.

«Наразі це просто наша пропозиція. Ми не хотіли робити якісь кардинальні зміни, а максимально зберегти простір та рослини, які є там зараз. Зокрема, не перетворювати це місце на якусь забруковану площу. Водойма не буде глибшою півметра, достатньо буде і 30 см, але це технічне питання, яке можна коригувати. У цій водоймі буде встановлене також спеціальне обладнання, яке переганятиме воду, щоб вона не застоювалась», - розповів ZAXID.NET автор проекту Олександр Шутюк.

За словами Шутюка, вздовж дороги планують висадити кущі живоплоту, а біля водойми райські яблуні. Також поставлять вуличні меблі та облаштують доріжки. Проект хочуть реалізувати у 2017 році.

«МипоказалинашінапрацюванняуцерквіПокрови, атакожоприлюднилипроектусоцмережах, читаємокоментарітанамагаємосьзрозумітиставленнялюдей. Реакціїцерквинаразіщенемає, післятого, якмидізнаємосьїхнєставлення, доопрацюємопроекттазробимогромадськеобговорення», - додававторпроекту.