centrУ Центрі надання адміністративних послуг учасникам бойових дій задоволені призначенням т. в. о. керівника центру Василем Трущаком. Про це Форпосту заявила волонтер, заступник директора у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій Люба Возняк.

«Василь Трущак – інвалід війни, він воював в Афганістані і працював у держструктурах. Так як повноваження центру поширюватимуться не тільки на учасників АТО, але й охоплюватимуть миротворців, афганців, учасників ІІ Світової війни, і ми будемо розпорядниками коштів, то нам потрібна людина з досвідом. Василь Трущак людина відповідальна та корисна. Він буде нам помічний. Я цьому радію», - сказала Люба Возняк і водночас закликала не робити ажіотажу навколо призначення "в. о".

За її словами, Василь Трущак уже проник у роботу і взявся за справи. «Якщо хтось із хлопців відчуває в собі силу очолити центр, має досвід і бажання, то нехай бере участь в конкурсі і подає свої кандидатури у відділ кадрів Львівської міськради і запропонує нам реальну допомогу», - зазначила Люба Возняк.

Як повідомляв Форпост, для учасників АТО у Львові організовують курси англійської, також уже запрацювала «школа юного десантника», а тепер для учасників АТО ще й стартує «Школа правової допомоги».

Разом з тим, як зазначив мер Львова Андрій Садовий, Василь Трущак раніше працював у департаменті гуманітарної політики, сам пройшов зону бойових дій, був пораненим.

«Це є технічне питання. Це є працівник, який давно працює в департаменті гуманітарної політики. Він сам афганець, пройшов зону бойових дій, був поранений, має менеджерські здібності. Він сьогодні виконує обов’язки керівника. Якщо він якісно буде виконувати свою роботу, тоді можливо будемо вносити його кандидатуру на затвердження комісії. Наразі дуже важливо, щоб був керівник. Пані Рубай, яка досі виконувала обов’язки керівника, перейшла на іншу роботу. Тому ми подивились, яка людина може її замінити, адже це документи, бухгалтерія, фінанси. Ми не візьмемо людину з вулиці, яка не знає специфіки, адже це також і бюджетні кошти. Треба мати людину, яка готова виконувати таку роботу, не може бути перерваний цикл, робота має виконуватись щодня», - заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Втім, на думку деяких депутатів Львівської міськради, призначення у центрі відбуваються кулуарно, без погодження на міжфракційній групі депутатів Львівської міської ради. «Знову увагу громадськості привернув до себе Центр надання адміністративних послуг учасникам бойових дій у Львові. Прикро, але жодних висновків, щодо призначення керівника, влада міста так і не зробила. Незрозуміло чому так є, але тут керівники довго не затримуються. Центр, сам по собі, – це дуже важлива і потрібна ініціатива. Однак, чомусь все це щоразу перетворюється у скандальні історії.
Давайте пригадаємо. Перший директор не був узгоджений з середовищем бійців АТО і через скандали та протести так і не зміг приступити до виконання службових обов’язків. Друга керівниця, яка працювала виконувачем обов’язків, знову ж таки, подала заяву на звільнення. І от ми дізнаємося, що 10 лютого, цілком таємно, був призначений новий «в.о.» Василь Трущак», – повідомив  депутат ЛМР Віталій Свінціцький.

За його словами, якщо міські обранці виділяють кошти, і пишуть програми для захисту інтересів бійців АТО, то їм мають дати хоча б можливість побачити нового керівника перед призначенням.