electronМіський голова Львова Андрій Садовий прокоментував інформацію щодо закупівлі автобусів виробництва «Електрон» ЛКП АТП №1. Мер зазначив, що договір між замовником та виконавцем закінчується у травні цього року. До того часу міське АТП №1 має отримати від «ЕлектронТрансу» 55 автобусів. Наразі виробник передав місту 25 автобусів. Однак, в автобусів виявлені недопрацювання, тому частину машин повернули виробникові для усунення недоліків.

«Є підписана угода на 55 автобусів і до кінця травня всі 55 автобусів будуть на території АТП №1... З тих 25 автобусів, які ми отримали, більше 10 віддали на доопрацювання. Думаю, за два тижні завод їх доопрацює і віддасть нам. Якщо вони будуть готові до експлуатації, то будемо експлуатувати. Якщо будуть ще якісь поломки, будемо доопрацьовувати, адже це нова продукція... Отримаємо, заплатимо кошти», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, як писало Дивись.інфо, АТП-1 на гроші львівського бюджету (бо ж підприємство «збиткове») замовило 25 нових автобусів за понад 67 мільйонів гривень. У січні міська рада прозвітувала – автобуси отримані, ЛМР за них розплатилась. Втім, насправді отримано лише 10 автобусів, а на інші чиновники написали фіктивні документи, аби лише мати змогу подати цей транспорт-привид на конкурс на міські перевезення. Про ситуацію дізналась СБУ і військова прокуратура, триває розслідування. Між іншим, згідно із ч.5 ст.191 КК України (за якою кваліфікують справу), покарання передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі.