uber lviv ukraine kod na znyzhkyВід сьогодні, 23 лютого, Міжнародна технологічна компанія Uber, розробник однойменного мобільного додатку для виклику автомобілів, запустила сервіс у Львові. Від сьогодні львів'яни та гості міста зможуть замовити автомобіль всього декількома дотиками екрану смартфона.

Убер – це сервіс для пошуку, виклику та оплати послуг приватних водіїв чи таксі, якою користуються мільйони пасажирів по всьому світу. Влітку 2016 року Uber офіційно стартував в Україні, спочатку у Києві, згодом в Одесі і сьогодні у Львові.

Сервіс уже працює в 75 країнах та понад 500 містах. Діяльність сервісу викликала конфліктні ситуації і протести у багатьох країнах, включаючи Францію, Німеччину, Італію, Нідерланди, Іспанію.

У деяких країнах компанія Uber отримувала штрафи, в інших заборонялися деякі або всі її послуги. Проблема пов’язана з невідповідністю правил сервісу законодавству в ряді європейських країн (найчастіше, відсутність належних ліцензій на надання послуг перевезення пасажирів), а також із заниженими тарифами.

Uber – це програма, яку потрібно завантажити на смартфон, зареєструватися та попередньо ввести данні платіжної картки (дебетової або кредитної). Далі процес виклику машини відбувається у кілька натискань на смартфоні: вказується місце подачі та кінцева адреса.

Інтерфейс програми чимось подібний до уже відомих українцям додатків UKLON та TapTaxi, проте «свою» та інші UBER-машини клієнт може побачити на карті в режимі онлайн, існує система рейтингу водіїв та пасажирів.

Для всіх користувачів у Львові Uber підготував сюрприз: 5 безкоштовних поїздок (до 75 грн кожна) до самого вечора неділі 26 лютого!

Як скористатися безкоштовними поїздками?

  1. Зареєструйтеся в Uber
  2. Встановіть мобільний додаток
  3. Введіть місце призначення в поле “Куди” і замовте поїздку
  4. У розділі оплата введіть промо-код LVIV (дійсний лише на поїздки у Львові)

Тарифи на uberX у Львові складуть 4 грн за подачу автомобіля та 5 грн за кожний кілометр у дорозі. Мінімальна вартість поїздки складе всього 14 грн. Поїздки можна оплачувати як через безготівковий розрахунок, так і готівкою.

Орієнтовна вартість поїздки:

  • Залізничний вокзал – Львівський театр опери та балету імені Соломії Крушельницької – 17–22 грн
  • Стрийський парк – ТЦ “Форум Львів” – 21–27 грн
  • Галицька площа – ТРЦ “Кінг Кросс Леополіс” – 41–54 грн.
При замовленні поїздки через додаток Uber система з’єднує користувача з найближчим до нього водієм. Клієнт не може обрати конкретного водія.

Поїздки не є анонімними. Як тільки система приймає запит на поїздку, користувач отримує велику кількість інформації про водія, в тому числі ім’я, фото, номер і марку машини, а також рейтинг.

Крім того, користувач завжди може зв’язатися з водієм безпосередньо через додаток. На момент запуску в Україні з системою могли працювати водії, автомобілі яких не старші 2008 року випуску та виключно певних моделей. Згодом почали приймати авто не старіші 2001 року випуску. Повний список моделей доступний за лінком. Нещодавно до списку авто додали Daewoo Ланос.

Під час поїздки:

Місцезнаходження автомобіля оновлюється в додатку в режимі реального часу. Користувачі знають, де вони знаходяться в кожен момент поїздки.

Користувачі можуть відправити своїм близьким посилання на маршрут своєї поїздки з можливістю спостерігати за пересуванням автомобіля в режимі реального часу, а також з інформацією про очікуваний час прибуття.

Оплата за поїздки здійснюється автоматично – вартість списується з банківської карти, прив’язаною до додатка. Це дозволяє знизити ризик суперечок з приводу вартості поїздки, позбавляє від необхідності носити готівку і виключає можливість несплати поїздки. Безготівкова оплата є суттєвою перевагою для водіїв-партнерів: наявність великих сум готівки робить їх потенційною мішенню для зловмисників.

Технологія GPS дозволяє оцінити ефективність обраного маршруту для кожної поїздки. Це мотивує водіїв більш відповідально вибирати маршрут і істотно підвищує якість сервісу.

Клієнти і водії ставлять один одному оцінки  після кожної поїздки і можуть залишити відгук з коментарями.

Ефективна служба підтримки. У разі, якщо у клієнтів або водіїв виникають питання щодо деталей поїздки або щодо роботи сервісу в цілому, вони можуть звернутися до служби підтримки, яка завжди готова надати необхідну інформацію.

Перед початком роботи з системою усі водії повинні надати довідку про несудимість та підтвердження реєстрації як суб’єкт підприємницької діяльності. Водії можуть не реєструватись як СПД, і працювати з посередниками, але комісія системи (UBER+посередник буде вища). Таким чином система спонукає водіїв формалізовуватись та сплачувати єдиний податок.

Цікаво, що існує пряма залежність між роботою Uber в містах та скороченням кількості випадків водіння в нетверезому вигляді. За оцінками дослідників з університету Temple University, доступність додатка Uber в різних містах Каліфорнії знизила кількість смертельних випадків, пов’язаних з водінням у нетверезому стані, приблизно на 5%.

При реєстрації Uber пропонує бонус на поїздку вартістю 30 грн. Після переходу за посиланням потрібно ввести реєстраційні та фінансові дані (номер банківської карти) та завантажити додаток у свій мобільний.

За матеріалами lowcost-ua.com