1 34972396shot 1На територію Львівщини потрапили 750 кг медового помело з Китаю, у якому знайшли небезпечні пестициди. Про це ZAXID.NET у середу, 5 грудня, повідомив заступник керівника ГУ Держпродспоживслужби Львівщини Ростислав Волошин, за словами якого спеціалісти служби зараз намагаються встановити торгові точки, у яких можуть бути фрукти з цієї партії.

«Ми зв’язались із власником фірми-дистриб’ютора ТОВ «Ріджент плюс», що зареєстрований у Львові. Він повідомив, що до Львова з Китаю було завезено 750 кг помело через голландського імпортера саме з тієї партії, у якій виявили пестицид ізокарбофос. Дистриб’ютор продав їх фізичній особі-підприємцю Ігорю Хмілю. Зараз ми встановлюємо зв’язок з ним, щоб дізнатись, куди саме розвезли ці фрукти, щоб їх вилучити, – сказав Ростислав Волошин. – Але проблема в тому, що ці фрукти завезли ще в кінці жовтня, а партія невелика, тому невідомо, чи ще щось залишилось».

Журналістам вдалось з’ясувати, що ФОП Ігор Хміль зареєстрований у селі Ременів Кам’янка-Бузького району, однак зв’язатись з ним також наразі не вдалось.

Окрім того, за словами Ігоря Волошина, Держпродспоживслужба Львівщини домовилась із керівництвом оптового ринку «Шувар» про те, що там передаватимуть на лабораторний контроль кожну нову партію цих цитрусів.

Нагадаємо, 28 листопада низка обласних управлінь Держпродспоживслужби поширили інформацію, що до країн Східної Європи та України зокрема завезли партію медового помело, у якому виявили небезпечний високотоксичний пестицид ізокарбофос.

Додамо, що ГУ Держпродспоживслужби Львівщини не поширювало інформацію про цю партію. Наприкінці листопада ZAXID.NET намагався з’ясувати, чи будуть проводити вилучення на Львівщині, однак у службі не дали відповіді на це запитання і навіть не уточнили, хто саме мав би цим займатися. Натомість 4 грудня ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області повідомило, що вилучили з продажу понад 130 кг цих фруктів.