prokuror1Виконком Львівської міської ради позачергово надав військовому прокурору Західного регіону квартиру. Дуже дивно, що це сталося відразу після того, як слідчі цього відомства розпочали досудове розслідування щодо масштабних зловживань на комунальному АТП-1. 

Про позачергове надання квартири військовому прокурору Західного регіону виконкомом Львівської міської ради повідомив Zaxid.net, пише ZIK.

«Згідно з рішенням, військовий прокурор Західного регіону отримає ордер на вселення у трьохкімнатну квартиру площею 93,3 м². на вул. Інструментальній.

При цьому в рішенні не вказано прізвище військового прокурора, якому надається квартира. Утім, таку посаду має одна людина – Олег Сенюк, решта працівників прокуратури мають посади заступників військового прокурора, начальників відділів тощо», – повідомляють журналісти видання.

Таке рішення виглядає доволі цікавим з точки зору недавніх заяв Андрія Садового, у яких він звинувачує прокуратуру у грубому тиску на нього та його політичну силу.

Тоді він зробив хід на випередження – от, мовляв, місто перестало давати прокурорам квартири, і вони почали плодити кримінальні справи щодо зловживань чиновників міської ради.

«14 (!) кримінальних справ, виклики на допити, шантаж рядових працівників з боку прокуратури за небажання міської ради видати 29 ордерів на квартири для прокурорських працівників».

Зовсім по-іншому трактує ситуацію з квартирами юрист міської ради Гелена Пайонкевич, яка у своєму блозі написала, що ЛМР лише формально видає дозволи на виділення квартир чи земельних ділянок для правоохоронців.

Це оправдання п. Пайонкевич подала у відповідь на розслідування на шпальтах ІА ZIK «За «спокій із законом» Садовий розраховувався квартирами, автівками та оргтехнікою». У матеріалі йшлося про те, що у міській раді за каденції чинного мера постійно для правоохоронців надавались різноманітні матеріальні блага.

Головний юрист Ратуші каже, що лише формально і цілком законно, мер – вони вимагають, але ми більше не будемо піддаватись на тиск.

І от, ніби випадково, у цьому ж дописі Андрій Іванович повідомляє:

«Тепер вже військова прокуратура вимагає 10 ордерів для своїх працівників. Думаю, будуть діяти за перевіреною схемою».

Наче у воду дивився. 23 лютого військова прокуратура Західного регіону на виконання рішення суду від 17 лютого вилучили документи конкурсної заявки АТП-1. Причиною того стали значні фінансові зловживання комунального підприємства при закупівлі автобусів. Також фіктивна реєстрація ще не отриманих автобусів з метою перемоги у конкурсі.

А вже наступного дня, виконком ЛМР на чолі з мером, який оголосив війну прокурорам за «кримінальні справи, виклики на допити та шантаж рядових працівників», надає квартиру військовому прокурору Західного регіону.

При цьому видання Zaxid.net подає розширену інформацію про, імовірного отримувача помешкання:

«37-річний Олег Сенюк очолює військову прокуратуру Західного регіону з березня 2015 року. У декларації за 2015 рік він вказав трьох доньок. Сенюк задекларував квартиру у Львові площею 62,5 м², дачний будинок площею 15 м² та дві земельні ділянки площею 600 м² кожна у Львові. Дружина Сенюка має дачний будинок площею 221 м² та земельну ділянку площею 1200 м² у с. Гатне під Києвом, а також ділянку площею 1000 м² у Бориспільському районі. На 12-річну доньку Сенюка зареєстрована квартира в Києві площею 113 м²».

Такий крок можна трактувати по-різному.

Або як хаотичне повернення до старої доброї форми залагодження проблемних питань: ЛМР сприяє у отриманні правоохоронцями певних матеріальних цінностей – у даному випадку квартири – взамін за потрібне рішення у справі.

Або, як спосіб тиску та крок на випередження. Виконком приймає рішення надати квартиру – у ЗМІ зливається інформація про це – дається компрометуюча біографічна довідка одержувача. А далі починаються торги за потрібне рішення у кримінальному провадженні.

Можливі й інші варіанти, але те що 23 лютого військова прокуратура Західного регіону вилучає документи комунального підприємства і відкриває кримінал, а 24 – її керівнику виконком міської ради надає квартиру, щонайменше насторожує і викликає запитання