doeverenГоловний лікар Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка знав про майбутнє затримання своєї заступниці Наталії Ван Доеверен на хабарі і тому раптово пішов у відпустку. Такі висновки можна зробити з допису Наталії Ван Доеверен у Facebook.

За словами медика, 28 листопада її затримання на хабарі було сплановане.

«Отямлюючись від пережитого, розумію , що не маю права не розповісти про те , що відбулося.
28 листопада буде маркером у моєму житті . Починався день, як день. Понеділкова нарада адмінкорпусу здивувала лише тим , що дуже показово і зненацька пішов у відпустку керівник установи Гичка М. М. Я готувалась до відрядження. Тривав звичайний робочий день.
О 12.20 я перебувала у своєму робочому кабінеті разом з лікарем Лупенко Н .В. В цей же момент в кабінет зайшла велика група чоловіків з криками ” поліція” та з включеною відеокамерою скерованою на нас.  Почався обшук. До його  початку я голосно на камери багато разів повідомила , що у мене із собою є особисті кошти та чітко вказала де вони знаходяться», – повідомила вона.

За ї словами, згодом її особисті кошти (4000грн) були арештовані судом.

«Як вбачається з рішення суду “жодних слідів світіння спецфарби на них не виявлено, як і будь – де в іншому місці в кабінеті чи на мені під час обшуку. В цей момент хтось і присутніх працівників зробив приватним телефоном фото згаданих коштів, яке через кілька хвилин з’явилось в медіа з інформацією :”затримано заступницю головного лікаря та в її робочому кабінеті знайдено хабар у розмірі 6 тис. грн”. Нагадую , це відбувалось задовго до того, як навіть було підписано протокол обшуку мого робочого кабінету та рішення відповідних уповноважених осіб про моє затримання.  А ще через кілька хвилин уся кавалькада регіональних ЗМІ була в моєму кабінеті для проведення…Таке враження,що наші панове журналісти сиділи під брамою очікуючи команди “фас” від того, хто може собі дозволити таку команду. А тут ще й кінець місяця в оперативних кадрів, а план антикорупційної боротьби ще ніхто ж не відміняв, панове. Далі був протокол затримання, ІТТ,суд, СІЗО, застава, ну все як годиться», – наголошує медик.

Також Н. Ван Доеверен нагадала, що кожного разу ,коли затримували лікарів ЛОКЛ головний лікар був присутній.

«І всі затримання завершились відсутністю кримінальних справ .А тут відпустка…Вранці…Зненацька . Наука ,знаєте, жертв потребує…Академія ж державного управлінні при самому Президентові. Тільки, якщо пам’ять мені не зраджує, починав вчитися ще у 2011 р. в Академії держуправління …може з “класу у клас “не переводили ?.. Як в медінституті свого часу у 1982…».

Раніше Львівський портал писав, що заступницю головного лікаря клінічної лікарні затримали під час отримання хабара. Згодом вона вийшла із СІЗО під заставу.