Гал-інфо

уд переніс розгляд апеляції Держрибагентства по розблокуванню конкурсу на посади начальників управлінь в Львівській та Херсонській областях. Про це повідомили у прес-службі Держрибагентства.

Суд взяв перерву у розгляді апеляційної скарги Державного агентства рибного господарства щодо розблокування кадрового конкурсу на посади начальників управлінь рибоохоронного патруля  у Львівській та Херсонській областях до 14 грудня 2016 року. Таке рішення прийняв Київський апеляційний адміністративний суд, у зв’язку із відсутністю на засіданні позивачів по справі та посилаючись на відсутність доказів того, що позивач був належним чином повідомлений, щодо засідання.

Держрибагентство наполягає на тому, що конкурс  на зайняття вакантних посад начальника та заступника начальника управління Державного агентства рибного господарства у Львівській та Херсонській областях (рибоохоронного патруля) було проведено відповідно до чинного законодавства та має намір довести це у судовому порядку. Після розблокування конкурсу відомство планує оголосити результати конкурсу на посади начальників  і розпочати кадровий конкурс в інспекторських склад рибоохоронних патрулів Львівщини та Херсонщини.

Нагадаємо, Держрибагентство звернулося до  апеляційного адміністративного суду м. Києва з проханням скасувати ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва про відмову щодо вжиття заходів забезпечення позову від 31.10.2016 у справі № 826/16611/16 за позовом до Державного агентства рибного господарства України про визнання протиправним та скасування рішення. 

31.10.2016 Окружний адміністративний суд міста Києва своєю ухвалою зупинив дію наказу Держрибагентства в частині конкурсного відбору на зайняття вакантних посад начальника та заступника начальника управління Державного агентства рибного господарства у Львівській та Херсонській областях до набрання законної сили рішенням у даній судовій справі.

 Суд також заборонив Конкурсній комісії Держрибагентства вчиняти будь-які дії та приймати будь-які рішення щодо оприлюднення результатів конкурсу та щодо призначення на посаду осіб, визначених за результатом проведення конкурсу у вказаних регіонах. Підставою для цього став судовий позов учасників конкурсу щодо визнання неправомірними дії Держрибагентства з призначення та проведення конкурсу на зайняття вакантних посад державної служби у Державному агентстві рибного господарства, оголошеного 16 вересня 2016 року.