smittiaСьогодні у центрі Львова всі 65 майданчиків оснащені новими смітниками фірми «Грінера».  Про це інформує прес-службі міськради Львова.

Так, замість окремих сміттєвих баків для пластику, скла, паперу та решти відходів встановлюють нові, 3 типів: для скла, вторинної сировини (паперу, пластику, металу) та змішаного сміття. Усі – різного об’єму та кольору. Як зазначають в компанії-перевізнику, кожен контейнер для змішаних відходів має місткість 3750 літрів, що втричі більше, аніж у тих, які стояли до того. Загалом, нові баки вміщають на 40% більше ТПВ, аніж старі.

Як додають у районній адміністрації, нова «закрита» технологія обмежить поширення неприємного запаху містом, а також ускладнить доступ до сміття безпритульних.

Компанія придбала 110 змішаних баків, 70 – на скло, та 70 – на вторсировину. Контейнери – італійські. Таке обладнання Львів закупив першим на території країн Східної Європи. Окрім сміттєвих баків, компанія придбала також 3 одиниці спецтехніки з маніпуляторами стандарту Євро-6. Кожна з них упродовж зміни (8 годин) обслуговує 150 контейнерів. Загалом компанія інвестувала в Галицький район міста 1,5 млн євро ( що за нинішнім курсом дорівнює приблизно 42 млн грн.)

Нагадаємо, наприкінці жовтня цього року виконавчий комітет міськради прийняв рішення про вдосконалення системи збору побутових відходів в центральній частині Львова. Згідно з ним, мінімальний об’єм кожного з 3 типів контейнерів для збору повинен становити 2 куб м для скла, 3 куб м для вторсировини та 3,5 куб м для змішаних відходів.