jandex2Громадська організація «Варта1», львівські автомайданівці, Правий сектор Львівщини разом із профспілками розпочали досліджувати діяльність російського сервісу «Яндекс.таксі» у Львові. Як з’ясували активісти, на «Яндекс.таксі» працюють водії інших львівських таксомоторних фірм. Крім того, встановлені факти надання послуг «Яндексу» без належних документів.

 Про це Форпосту повідомив координатор «Варти1» Андрій Романчак.

jandexЗамовивши послугу «Яндекс.таксі», активісти з’ясували, що на виклик приїхали представники інших фірм перевізників. Відтак почали встановлювати причини, чому водії із фішками інших компаній здійснюють перевезення для «Яндексу».

Крім того, за словами Андрія Романчака, патрульна поліція встановила факти надання послуг без належних документів.

«Наша позиція не обговорюється! Ні копійки окупантам! Замовлення виконують наші водії на «Ланосах» та схожих автівках. Всі дорогі авта в оренді. Дешеві тарифи - це замануха. За кожне замовлення «Яндекс» доплачує водієві бонуси, які є вищими, аніж оплата у звиклих таксі. Але усі ці бонуси та акції, якими вони хочуть відкусити для себе частину ринку, закінчаться. Тому ми проти роботи окупанта на ринку Львова», - заявляє Андрій Романчак.

Львів’яни зможуть користуватись альтернативними сервісами, в яких схожі тарифи, вважають активісти. Тим паче, за їхніми словами, на ринок планують увійти ще декілька європейських сервісів.