AS zahidnaВід міського голови Львова Андрія Садового вимагають перенести АС «Західна», що на вул. Городоцькій поблизу «Метро», на пл. Двірцеву.

Відповідний запит під час сесії Львівської міськради озвучив депутат від УГП Мирослав Данилків, інформує ZIK.

Данилків повідомив, що до нього звернулись депутати Мостиської районної ради із питанням щодо відновлення кінцевої зупинки маршрутів західного напрямку на пл. Двірцевій.

«Своє звернення депутати обґрунтовують тим, що АС «Західна» не пристосована до обслуговування такої кількості пасажирів, до неї не пролягають маршрути міського електротранспорту і реального розвантаження міста Львова не відбулося, оскільки мешканці західних районів області пересідають на такі ж самі маршрутки, але вже міські. Депутати та мешканці західних районів Львівщини обурені таким ставленням до них та вважають, що таким чином міська влада Львова вирішила додатково заробити, але при цьому не створила належних умов для обслуговування пасажирів. Так, дотепер не розпочато будівництво повноцінної автостанції на вул. Збиральній», – пояснив Данилків.

Зважаючи на це, депутат просить Садового розпочати роботи із будівництва повноцінної автостанції на вул. Збиральній у м. Львові, а до початку роботи нової АС перенести кінцеві маршрути західного напрямку на автовокзал «Двірцевий».

Крім того, депутат просить розпочати роботу щодо продовження маршрутів міського електротранспорту до нової автостанції.