Від міського голови Львова Андрія Садового вимагають притягнути до відповідальності тих посадових осіб виконавчих органів Львівської міської ради, які підписували акти виконаних робіт ремонту вулиць, що сьогодні вкриті гостроаварійними ямами, повідомляє ІА ZIK.

Відповідне звернення на сесії ЛМР 2 березня озвучив свободівець Андрій Рікота.

Він нагадав, у Львові після зимового періоду стан дорожнього покриття вулиць досягнув рівня справді небезпечного для життя та здоров’я мешканців. Станом на сьогодні, значна кількість магістральних вулиць вкриті гостроаварійними ямами. Руйнування відбулись і на тих ділянках доріг, на яких лише нещодавно проводили капітальні ремонтні роботи. Рікота продемонстрував фото жахливих доріг у Львові, зокрема, ті, що публікувала ІА ZIK.

Депутат наголосив, що чинні державно-будівельні норми передбачають рік мінімального терміну гарантії для поточного ремонту дороги. Очевидно, що є численні порушення порядку виконання робіт та факти неякісно проведеного ремонту підрядниками.

Відтак, він звернувся до львівського міського голови з вимогою невідкладно ініціювати відновлення за кошти підрядників дорожнього покриття, що було зруйноване внаслідок неякісного ремонту вулиць, а також притягнути до відповідальності тих посадових осіб виконавчих органів Львівської міської ради, які підписували акти виконаних робіт ремонту вулиць, що сьогодні вкриті гостроаварійними ямами.

Він звернувся і до органів прокуратури та Національної поліції з вимогою провести перевірку наявності ознак кримінальних злочинів, вчинених під час проведення неякісних ремонтних робіт дорожнього покриття магістральних вулиць міста.